DünyaManşetTeknoloji

Spotify Apple’ı AB’ye Şikayet Etti!

Apple’ın uzun bir süredir App Store politikaları nedeniyle başı dertte. Dev teknoloji şirketi, bu alanda bazı uygulama geliştiricilerini de yaptığı güncellemelerde mutsuz etti.

Apple’ın uzun bir süredir App Store politikaları nedeniyle başı dertte. Dev teknoloji şirketi, bu alanda bazı uygulama geliştiricilerini de yaptığı güncellemelerde mutsuz etti. Müzik akışı devi Spotify başta olmak üzere Basecamp, Deezer, Proton, Spotify, Schibsted, EPC, France Digitale ve News Media Europe oluşan bir grup şirket, Apple ile alakalı Avrupa Birliği komisyonuna bir mektup gönderdi.
Spotify’ın da içinde bulunduğu sekiz firma Apple’ın yaptığı son birkaç değişiklikten şikayetçi oldu. Firmalar, Avrupa Birliği komisyonuna “acil ve kararlı bir eylem” çağrısı yaptı. Gönderdikleri mektupta Apple’ı zararlı, rekabeti engelleyici ve tekelci bir kuruluş olarak nitelendiren şirketler, markanın yürüttüğü politikalarının düzenlenmesini talep ediyor. Amerikan teknoloji devi USB C portu olayından sonra yeni bir kararla da karşı karşıya kalabilir.

Spotify ve Yedi Firma Apple’ın Politikalarından Şikayetçi
Teknoloji gündemine bomba gibi düşen söz konusu mektup dün Spotify, Deezer, Basecamp, Proton, EPC, Schibsted, France Digitale ve News Media Europe CEO’ları tarafından imzalandı. Mektup, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager’e hitaben kaleme alındı ve komisyondan Spotify’ın daha önce başlattığı soruşturmayla ilgili bir karar vermesi talebi öne çıkarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu