EğitimManşetSpor

Esila’nın Futbol Aşkı!

23 Nisan İlkokulunda öğrenim gören Esila Mutlutürk, spora olan aşkının yanında futbola olan ilgisi ile de yüzleri gülümsetiyor.

23 Nisan İlkokulunda öğrenim gören Esila Mutlutürk, spora olan aşkının yanında futbola olan ilgisi ile de yüzleri gülümsetiyor.

Esila’nın annesi Nuket Mutlutürk, kızının ilkokul birinci sınıfta pet şişe ile oynadığını ve dönem sonunda öğretmeninin karnesine “Futbola Olan Merakı Değerlendirilmelidir” notunu düştüğünü anlattı.

Nuket Mutlutürk, Esila’nın evde de futbolla ilgili şeyler izlediğini, dışarda yemeğe çıktıklarında da futbol oynama isteği ile herkesin Esila’nın yeteneklerinden bahsettiğini dile getirdi.

Yetenekleri Değerlendirilmeli

Dünyada 12 yaşına kadar ilkokul çağındaki öğrencilerin beraber futbol oynayabildiğini fakat ülkemizde Türkiye’den entegre bir eğitim sistemi olması nedeniyle oynanamadığını ifade eden Nuket Mutlutürk, bunun sıkıntısını yaşadıklarını da aktardı.

Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı teknik ekibinde yer alan Kıbrıslı Türk Serhat Deniz’in Esila’yı izlediğini ve çok yetenekli bulduklarını da aktaran Nuket Mutlu, 13 yaşından sonra Esila’yı Fenerbahçe’de görebileceğimizin altını çizdi.

Esila’nın futbol yanında yol koşusu ve sprint yarışlarına da katıldığının altını çizen anne Nuket Mutlutürk, kızının tamamen sporcu bir kimliğinin olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu