ManşetPolisiyeYerel Haberler

Vahşi Cinayet: Başına Çekiçle Vurdu, Çenesine Boruyla….

Kıbrıs’ta infial yaratan 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’un öldürülmesinin ayrıntıları gün yüzüne çıkıyor.

Kıbrıs’ta infial yaratan 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’un öldürülmesinin ayrıntıları gün yüzüne çıkıyor. Katil zanlısı Sefer Buğra Altundağ bugün İskele Mahkemesi’ne getirilerek hakim karşısına çıktı. 

KAFASINA ÇEKİÇLE VURDU

Yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirilen zanlıya kimse yaklaştırılmadı. 10 dakika süren mahkemede, soruşturma yeni başladığı için ek 1 gün tutukluluk alındı.

Mahkemede zanlının, Helin’in kafasına tahta saplı demir çekiçle vurduğu, araçtan indirdikten sonra da demir boru ile çenesine vurduğu belirtildi. 

İskele Long Beach bölgesinde bir inşaat alanı içerisinde öldürülen Gazimağusa sakini Helin Reessur’un katil zanlısı 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ, dün akşam saatlerinde Lefkoşa’nın güneyinde yakalanarak BM askerleri tarafından KKTC polisine teslim edildi.

NELER YAŞANDI?

Altundağ, dün gece sorguya alındı. İskele Mahkemesi’ne getirilen zanlının tutukluluk süresi uzatıldı. 

İddiaya göre, Altundağ’ın kullandığı araç dün sabah çok erken saatlerde çalışır vaziyette Derinya geçiş noktası yakınlarında bulundu. Aracın içinde ve dışında kan izleri tespit edildi. Araçla birlikte zanlının kanlı giysilerinin yakılmaya çalışıldığı ancak başarılı olamadığı anlaşıldı.

Öte yandan İskele Long Beach bölgesinde bir inşaatta saat 07.30 sıralarında, işçiler tarafından bir kadın cesedi bulunarak polise haber verildi.

Cesedin 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’a ait olduğu tespit edildi. Ön otopside Helin’in başına aldığı derin darbeler sonunda öldürüldüğü anlaşıldı.

Polis iki olayla bağlantıyı kısa sürede kurdu ve 21 yaşındaki zanlının peşine düştü. Ancak cinayet zanlısı Altundağ’ın Güney’e kaçtığı kısa sürede tespit edildi.

Polis, İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi aracılığıyla güneydeki makamlarla iletişime geçerek, kısa sürede Altundağ’ın yakalanmasını sağladı.

Altundağ dün akşam saatlerinde, Lokmacı barikatında KKTC Polisine teslim edildi.

MAHKEMEYE GETİRİLDİ

Cinayetin detayları netlik kazanmazken, polis Helin’in Mağusa’da öldürülmüş olabileceği üzerinde duruyor. Helin’in bedenin bulunduğu noktaya sürüklenerek taşındığı, intihar süsü verilmek istendiği de gelen bilgiler arasında.

SPORCU, MÜZİSYEN, YAŞAM DOLU…

16 yaşındaki Helin, Yonpaş Dumlupınar kadın takımında forma giyiyordu. Helin Reessur, KTFF resmi internet sayfasına göre geçtiğimiz sezon dört karşılaşmada kadroda yer alırken bu maçlarda forma giymedi.

Sporun yanı sıra Helin bir müzik tutkunuydu. Gitar çalıyor, şarkı söylüyordu. Helin, yaptığı müziği sosyal medya hesaplarından da paylaşıyordu. Bir dönem Retro Çalgıcıları grubunda da solistlik yapmıştı.

Helin, bugün Gazimağusa’da toprağa verilecek…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu