ManşetYerel Haberler

Prof. Dr. Salih Saner: KKTC Deprem Kuşağında Değildir

Petrol Jeoloğu Prof. Dr. Salih Saner, kimi uzmanların Kıbrıs’ta deprem olacağına ilişkin açıklamaları “senaryo” olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanlığı Doğal Kaynaklar ve Ekonomi Komitesi Başkanı, Petrol Jeoloğu Prof. Dr. Salih Saner, kimi uzmanların Kıbrıs’ta deprem olacağına ilişkin açıklamaları “senaryo” olarak değerlendirdi.

Saner, “Kesinlikle böyle bir şey yoktur” dedi ve ekledi: Felaket tellallığı yapılıyor.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Saner, “ KKTC de ticari binalar haricinde  (onları bilmiyoruz) halkımız evlerini yaparken malzeme kaçırmayı düşünmemişlerdir. KKTC birinci derece deprem kuşağında değildir” dedi.

“TİCARİ BİNALARI BİLMİYORUZ…”

Saner’in paylaşımı şu şekilde:

Maalesef Depremle ilgili felaket tellalığı ile insanların duyguları rahatsız edilmekte.  Bilgi kadar konuşulması gerekirken bilinmeyen senaryolar ortaya atılmakta ve bu kişiler kendi aralarında da anlaşamayarak medyada bilgi kirliliğine neden olmaktadırlar. Yerbilimleri için itibar sarsıcı bu durumu yerbilimciler onaylamıyor. Şöhret olma veya menfaat sağlama uğruna, ben bilmiştim, 8 şiddetinde 20 yıl 40 yıl sansasyonel yorumlar yapılıyor. Hepsi bitti hiç bilmedikleri KKTC için de 7 veya 8 şiddetleri konuşuldu. Kesinlikle böyle birşey yoktur.  Deprem çevremizde olur ve bizde de hissedilebilir. 

KKTC de ticari binalar haricinde  (onları bilmiyoruz) halkımız evlerini yaparken malzeme kaçırmayı düşünmemişlerdir. KKTC birinci derece deprem kuşağında değildir. Yakın çevredeki depremlerden etkilenebilir ama şu tarih bu şiddet verilemez. İlgililer görevdedir. Deprem yanı sıra trafikle ilgilensek derim.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu