ManşetÖzel HaberlerYerel Haberler

Vatandaşa Taksimetre Kazığı!

KKTC’de taksilerde kullanılan eski tip taksimetrelerin daha fazla yazdığı tespit edildi. Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar, “Tespit ettik. Bugün ölçüm yapacağız” dedi.

Asgari ücretin yükselmesi ile birlikte taksi ücretleri de zamlandı. Gündüz tarifesine yüzde 40, gece tarifesine yüzde 20’lik bir artış geldi.

Gündüz tarifesi taksimetre açılış fiyatı 29,60 TL’den 41,44’e; gece tarifesi ise 35 TL civarından 50,07’ye TL’ye yükseldi. Yol için ise her 200 metrede bir artış değeri 317 kuruş olarak belirlendi.

Birleşik Taksiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karalar

Birleşik Taksiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karalar, Kıbrıslı Gazetesi’ne yaptığı açıklamada taksi fiyatları ile ilgili bazı spekülasyonlar yapıldığını, fiyatların bahsedildiği kadar yüksek olmadığını söyledi. Ercan-Alsancak arası taksi fiyatının yaklaşık 960 TL olduğunu ifade eden Karalar, yolcuların araca bindikleri anda kapalı ise şoförden taksimetreyi açmasını talep etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Karalar, “Eğer taksimetreyi açmıyorlarsa yolcu taksiden inmeli ve başka araç çağırmalı” dedi.

“BAZI TAKSİMETRELER FAZLA YAZIYOR”

KKTC’de iki tip taksimetre kullanıldığına da dikkat çeken Karalar, bazı taksilerde eski tip taksimetre kullandığını bunların daha fazla “yazdığını” tespit ettiklerini açıkladı. Bugün iki tip taksimetrelerin değerlendirme ve ölçümlerini yapacaklarını bildiren Karalar, firmalardan fazla yazan taksimetrelerin değiştirilmesini talep edeceklerini bildirdi.

Karalar, “Bu haksız kazançtır. Bunun önüne geçeceğiz” dedi.

Kıbrıslı Gazetesi Özel Haber

Diğer Haberler

Başa dön tuşu