ManşetSpor

Fırat Deniz: Aktif Tesisler Artık Yeterli Değil!

KKTC Badminton Federasyonu Başkanı Fırat Deniz, federasyon olarak yaşadıkları sıkıntıları KIBRISLI Gazetesi ile paylaştı.

Ülkemizde yaşananlar gündeminde aslında başlıca öncelik bulması gereken fakat gerekli ilgi ve alakayı görmediğine inandığımız kritik konuları ele almak için başlattığımız soru cevap serisinde bir sonraki konuğumuz Badminton Federasyonu Başkanı Fırat Deniz oldu.

Deniz: 7’den 70’e Herkes Yapabilir

Ellerindeki imkânlar doğrultusunda gönül verdikleri sporu ve edinilecek başarıları en iyi taşımak isteyen Deniz, badminton sporunu “ 7’den 70’e tüm yaş gruplarının rahatlıkla yapabileceği, sakatlık riski düşük ve sosyalleşmek için muazzam bir spor dalı” olarak tanımladı.

“Çok Amaçlı Tesise İhtiyaç Var”

Badminton Federasyonu olarak gelişim ve yeni başarılar için yeterli ve gerekli altyapı tesise sahip olup olmadıklarını sorusunu yönelttiğimiz Deniz, “Nüfus artıyor. Aktif kullanılan tesisler artık yeterli değil.  Voleybol, basketbol, hentbol gibi birçok spor dalı idmanları ve müsabakaları bu tesislerde yürütülüyor. İdman saatlerimiz ve organizasyonlarımız diğer dallar ile çakışıyor. Artık yeni çok amaçlı bir tesise ihtiyacımız var.” İfadelerini kullandı.

Avrupa’da Ulusal Başarı

Son yıllarda badminton sporunun ülkemizde yakaladığı ivmenin konu alındığı bu bölümde, Deniz, özellikle U17 kategorisinde büyük başarılara imza atan Nehir ve Salih gibi sporcularımıza duyduğu güveni dile getirdi ve geçtiğimiz yaz sezonu Avrupa’da alınan 2 altın madalya ve ulusal başarının altını çizmeyi de ihmal etmedi.

Başarılar Federasyon ve Aile Destekli

Tüm federasyon başkanlarına yönelttiğimiz gibi Deniz’e de Federasyon ve sporculara yönelik maddi manevi devlet katkısı soruldu. Alınan cevap maalesef pekte sürpriz olmadı.

Tüm federasyon başkanları gibi devlet desteklerinin yetersizliğinden bahseden Deniz, “Spor dairesi ve gerekli mercilerle görüşmeler yapıldı. Geçtiğimiz yıllarda özellikle yurt dışına giden kafileler için destek veriliyordu. Artık bunun eksikliğini yaşıyoruz. Yurt dışındaki müsabakalara katılan sporcularımız genellikle federasyon veya aile desteği ile yarışıyorlar” ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi.

Bakanlık Yok!

Röportajımızın ilk bölümlerinde tesislerin yetersizliği konusuna değinmiştik. Bu sorun federasyon olarak karşılaşılan başlıca en büyük problemler arasında yer alıyordu.

İlerleyen bölümlerde yurt dışı kafilelerine yapılan maddi desteklerin ihmal edilmesi de başlıca sorunlar arasında yerini almıştı.

Bu sorunlar dışında en büyük problemin ne olduğu değerlendirmesinde bulunan Deniz, “Bakanlığımız yok! En büyük sıkıntımız bu. Ülkemizde artık Spor Bakanlığına ihtiyaç vardır. Bu sorun sadece bizim federasyonumuzun değil, diğer tüm federasyonların ortak sorunudur” sözleri ile net bir şekilde ihtiyaçlarını vurguladı.

Fark Yaratan Manevi Destek!

Tüm federasyon başkanlarımızla yaptığımız röportajlarda olduğu gibi, Deniz ile yaptığımız röportajda da sporcularımıza sunulan fiziksel gelişim desteği yanı sıra maneviyat ve özgüven desteği konusu ele alındı. Geçtiğimiz yıl spor dairesi ile imzalanan protokol sonrasında 3 aylık geniş kapsamlı bir psikolojik destek sürecine gidildiği belirten Deniz, “Sporcularımızın ailevi sıkıntıları, kaygıları, maç sırasındaki hisleri gibi önemli konuların ele alındığı, önem arz eden bir süreçti. Bu süreç profesyonel psikologlar tarafından yürütülüyordu ve çok olumlu sonuçlar alıyorduk fakat bir anda yapılmaktan vazgeçildi ve devamı getirilmedi” sözleri ile sitemlerini dile getirdi ve röportajımızı sonlandırdı.

Haber / Tugay AÇIKYILDIZ

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu