ManşetTurizm

Jasmine Court Artık 4 Yıldızlı

Oteller Encümeni, “5 yıldızlı otel standartlarından oldukça uzaklaştı” dediği Jasmine Court Otel’in, 5 yıldızını 4’e düşürdü.

Bir zamanlar Girne’nin ve KKTC’nin gözde otellerinden 5 yıldızlı Jasmine Court Otel’in yıldızı 4’e düşürüldü.

Turizm Bakanlığı bünyesindeki Oteller Encümeni tarafından verilen karara göre, otel yönetiminin 17 Kasım 2022 tarihinden bu yana, 5 yıldız için tamamlaması gereken eksiklikler konusunda uyarıldığı ancak herhangi bir adım atılmadığı belirtildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Oteller Encümeni’nin Jasmine Court kararı şöyle: “Girne’de bulunan K. Jasmine Court Hotel (5 yıldızlı otel-392 yatak) isimli tesiste 17 Kasım 2022 tarihinde Turizm Planlama Dairesi kontrol memurları tarafından gerçekleştirilen oteller için sınıflandırma formu uygulamasında tesisin 5 yıldızlı otel standartlarından oldukça uzaklaşmış olduğu tespit edilmişti.

Tesis, 1 Aralık 2022 tarihinde Oteller Encümeni tarafından denetlenmiş ve tesiste gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarına rağmen tesisin 5 yıldızlı otel standartlarına henüz ulaşmadığı tespit edilmiş ve 13 Aralık 2022 tarihli toplantıda yapılan değerlendirildiğinde tesiste tespit edilen ve 5 (beş) yıldızlı otel standartlarına ulaşılması için elzem olan eksikliklerin on gün içerisinde, 26 Aralık 2022 tarihine kadar, tamamlanması gerektiğinin işletmeye bildirilmesine, 26 Aralık 2022 tarihinden sonra tesiste yapılacak olan denetimde işletmeye bildirilen eksikliklerin tamamlanmaması halinde Fasıl 138 Oteller Yasası’nın 8. maddesi uyarınca tesisin 4 (dört) yıldızlı otel olarak sınıflandırılmasına karar verilmişti. Tesis 28 Aralık 2022 tarihinde Oteller Encümeni tarafından denetlenen tesiste tespit edilen 5 (beş) yıldızlı otel standartlarına ulaşılması için elzem olan eksikliklerin henüz tamamlanmadığı tespit edilmiştir. Yapılan değerlendirmede tesisin 4 yıldızlı otel olarak sınıflandırılmasına ve 2022 yılı İşletme ve Sınıflandırma Belgelerinin verilmesine karar verilmiştir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu