DünyaManşet

Kilisede Seks Partisine Soruşturma!

İngiltere’nin kuzeydoğusunda yer alan Newscastle şehrindeki bir katedralde seks partisi yapıldığı öne sürüldü. Vatikan, pandemi nedeniyle ülkede kapanmaların olduğu 2021 yılında yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.
Vatikan eski bir piskoposla ilgili soruşturmanın bir parçası olarak, İngiltere’deki bir katolik kilisesinde karantina döneminde yapılan “seks partisi” iddiasının soruşturulduğunu açıkladı.
Piskopos Robert Byrne, geçen yılın Aralık ayında Hexham ve Newcastle Piskoposu olarak istifa etti. Ancak, Vatikan Newcastle’daki St Mary’s Katedrali’nde seks partisi düzenlendiği iddiaları üzerine Byrne’ın istifasına yönelik yeniden soruşturma açtı.
Bununla birlikte, Vatikan’ın açıklamasında Piskopos Byrne’nin iddia edilen seks partisinde olduğuna veya bundan haberdar olduğuna dair hiçbir bilgi verilmedi.
Vatikan Doğrudan Soruşturmaya Dahil Oldu
Ancak, soruşturmayı yöneten Liverpool Başpiskoposu Malcolm McMahon’dan “Piskopos Byrne’nin istifasına yol açan olaylar hakkında derinlemesine bir rapor hazırlaması” istendi.
Başpiskopos, piskoposluktaki rahiplere gönderdiği mektupta, doğrudan Papa’ya bağlı bir Vatikan departmanı olan Piskoposlar Topluluğu tarafından incelemeyi yürütmesinin istendiğini söyledi.
Piskoposları aday gösteren ve dünya çapındaki performanslarını izleyen Pskokoplar Topluluğu’nun bu tür soruşturmalara doğrudan dahil olması son derece alışılmadık bir durum olarak kabul ediliyor.
Rahip Davet Etti İddiası
Diğer taraftan, bir kaynağın The Telegraph’a yaptığı açıklamaya göre pandemi kilitlenmeleri esnasında St. Mary’s Katedrali’nde görev yapan Rahip Michael McCoy’un kilise üyelerine katedralde “bir seks partisine” katılmak isteyip istemediklerini sorduğu iddia etti.
Ancak McCoy, kendisine yönelik bir çocuk cinsel istismarı iddiasının ardından Nisan 2021’de 57 yaşındayken intihar etti.
Başpsikopos İnceleme İstedi
Hexham ve Newcastle Piskoposluk sözcüsü ise daha önce CSSA’yı Piskopos Byrne’nin Aralık 2022’de istifasının ardından bir inceleme yürütmesi için davet ettiğini ve Piskopos Byrne’nin Aralık ortasındaki istifasından önce, kendisinin de Yardım Komisyonu’na başvurduğunu söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu