GenelManşetYerel Haberler

Limandaki Sokak Hayvanları Yardım Bekliyor!

Girne Antik Limanında yapılan iyileştirme çalışmaları devam ederken, restoranların kapanması ile birlikte sokak hayvanları da etkilendi.

Girne Antik Limanının yenilenmesi ve iyileştirilmesi kapsamında başlatılan proje hayata geçirilirken, bölgedeki restoranların kapanması sonucunda sokak hayvanları da etkilendi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, ülkenin tanıtım yüzü olan ve büyük bir tarihi değere sahip Girne Antik Limanının iyileştirilmesi ve yenilenmesi için 4 ayrı etaptan oluşacak bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyordu.

Tarihi gümrük binasının yenilenmesi ve liman içerisindeki duvarları temizleme, derzleme, elektrik ve mekanik işlerin ihalelerinin tamamlanması ile nihayet projenin ilk etabına geçtiğimiz ay başlandı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ilk etabın eski gümrük binası, Zincirli Kule, Cafe 34- Carob arasındaki tarihi kule ve liman boyunda yer alan tarihi sur duvarlarının yenilenmesini içerdiğini ve bu projeyi üstlenen firmanın 2-3 aylık bir süre içerisinde çalışmalarını tamamlayabileceğini belirtmişti.

Projenin Doğurduğu Ciddi Sorun

Projenin başlaması ile birlikte Girne Antik Limanında servis veren işletmeler bu süre zarfında faaliyetlerini durdurdular. Birçoğunun restoran olduğu bu işletmeler bölgedeki hemen her sokak hayvanına besin kaynağı sağlıyordu.

Uzun yıllardır ‘Shakki Boat Tour’ adı altında tekne turları düzenleyen ve geçimlerini bu şekilde sağlayan Kantan ve Tanya çifti, hayvanlara aşırı bağlılar ve bölgedeki sokak hayvanlarının karşılaştıkları zorlukları en yakından gözlemleyen kişiler.

Çift, imkânları el verdikçe bölge sokaklarında yaşayan hayvanların sorumluluğunu üstlense de Kıbrıs halkına bu sevimli canlar için yardım çağrısında bulunuyorlar.

20’nin Üzerinde Kedi ve 15 köpek Var

Kendi imkânları ve bazı duyarlı vatandaşların destekleri ile bölgedeki birçok hayvanın beslenme ve sağlık sorunlarına çözüm arayan çift, en büyük desteklerin özellikle civar bölgelerde yaşayan İngiliz vatandaşlardan geldiğini belirtiyor.

Bölgede 20’nin üzerinde kedi ve 15 tane köpek olduğunu vurgulayan çift, tüm halkı duyarlı olmaya ve bu canlara destek olmaya davet etti.

Negatif Etkenler Düşünülmeliydi

30’un üzerinde sokak hayvanın beslenmeleri, kısırlaştırmaları ve sağlık problemleri ile bizzat kendileri ve az sayıda hayırsever vatandaşın ilgilendiğini belirten çift, üzülerek özellikle geceleri bu canlıların kanlı kavgalarıyla da ilgilenip, açlığın getirdiği vahşilik içgüdüsü ile bir birlerine zarar vermelerine de engel olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bir grup köpeğin 17 yaşındaki kedilerini parçalayarak öldürdüğünün altını çizen çift, bakanlığın ve özellikle belediyenin bu konuda öngörülü olabilmesi gerektiğini savundu ve “Bu hayatta sadece insanlar yaşamıyor, hayvanlarımızda can ve onları da düşünmek zorundayız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Mama ve Sağlık Desteği İçin İletişim:

Tanya-Çaka:0533 826 59 08

Diğer Haberler

Başa dön tuşu