ManşetPolisiye

Serdal Gündüz’ün Odasında Sohbetli “Tez” Jürisi

Gazeteci Sefa Karahasan, derslere girmeden doktora diploması almaktan tutuklandı. Karahasan’ın üniversitede 1 yıl ders verdiği ortaya çıktı.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTÜ) yürütülen “sahte diploma” soruşturması kapsamında tutuklanan Gazeteci Sefa Karahasan bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıktı.

Karahasan, aynı zamanda bir dönem üniversitenin Mütevelli Heyeti üyesiydi.
Mahkemede şahadet veren Mali Şube’de görevli polis memuru Ali Erdelhun, Karahasan’ın “Sahte Belge Düzenlemesine Tahrik Etme” suçundan mateldar olduğunu söyledi.

BİR AYDA DOKTA ALDI, TEZ YAZDI…

Polis memuru, Karahasan’ın okula 1 Şubat 2021 yılında okula kaydının yapılmış gibi gösterildiğini, İşletme Yönetimi Bölümü’ne doktora kaydının 29 Mart 2021 yılında yapıldığını, 31 Mayıs 2023 yılında da hiç derslere girmeden doktora diploması aldığını söyledi.
Polis, zanlıdan konuyla ilgili izahat istendiğinde “Her şeyi Serdal Gündüz’le birlikte yaptım” dediğini aktardı.

“TEZ KONUSUNU HATIRLAMIYORUM”

Zanlının doktora tezi için jüriye girmediğini anlatan Polis, Serdal Gündüz’ün kendisini tez için çağırdığında odasına birkaç kişi ile birlikte oturup sohbet ettiklerini söylediğini bildirdi. Kendisine tez konusu sorulduğunda ise Karahasan’ın “ tez konusu işletme ile ilgili bir şeydi. Hatırlamıyorum. İstesem 1 günde diploma alabilirdim” dediğini söyledi.

ÜNİVERSİTEDE 1 YIL DERS VERDİ

Polis ayrıca Sefa Karahasan’ın üniversitede 1 yıl ders verdiğini açıkladı.
Polis zanlının diploma ve ders kayıtlarını içeren transcripti teslim ettiğini belirtti.
Şimdiye kadar konuyla ilgili 9 ifade alındığını anlatan polis, 10 kişiden daha konuyla ilgili ifade alınacağını bildirdi.
Polis mahkemeden soruşturma maksatlı 3 gün talep etti.
Mahkeme, Sefa Karahasan’ın 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu