ManşetÖzel HaberlerPolisiye

Tecavüz Olayında “Tanık” Çıkmazı: 1 Kişi Aranıyor!

“Tanığa müdahale” iddiasıyla tutuklanan Mustafa Şener ve 4 kişinin, Girne’de bir evde buluşarak bir tanığa 21 yaşındaki kızın şikayetini geri çekmesi için “10 bin dolar” teklif ettikleri iddia edildi.

Avukat Mustafa Şener ile 3 kişi Girne’de meydana gelen tecavüz olayında “tanığa müdahale”, “adaletin tecellisine engel olmak amacıyla gizli ittifak kurmak”  iddiasıyla tutuklandı.

KIBRISLI GAZETESİ/ ÖZEL HABER

Aynı iddia ile ilgili 1 kişi daha aranıyor.

Girne’de bir eğlence mekanında tanıştıkları 21 yaşındaki İ.F isimi kızı kaldıkları eve götürerek, sırayla tecavüz ettikleri iddia edilen 5 kişi 13 Nisan 2024’te tutuklanmıştı.

Zanlıların Avukatı Mustafa Şener ile 3 kişi, I.F isimli genç kızın şikâyetini geri çekmesi için İ.G isimli kişiye “10 bin dolar para teklif ettiği” iddiasıyla tutuklanarak bugün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

Polis, olayla ilgili 1 kişinin daha arandığını bildirdi.

Mustafa Şener, duruşma öncesinde iddiaları reddederek, “Ben kızla hiç görüşmedim. İddialar tamamen yalandır” dedi.

Olayın tahkikatını yürüten Girne Adli Şubede Görevli polis memuru Kazım Sevinç, mahkemede şahadet verdi.

Sevinç, Avukat Mustafa Şener, C.A, M.K, ve M.Y’nin “adaletin tecellisinin engellenmesi”, “tanığa müdahale” ve “gizli ittifak kurmak” suçlarından metaldar olduğunu aktardı.  

Sevinç, zanlılar ve aranmakta olan bir şahısla ile birlikte 5 kişinin Girne’de bir evde İ.G isimli şahsa, tecavüz mağduru kızın şikayetini geri çekmesi karşılığında 10 bin dolar teklif edildiğini, başka bir günde de zanlılar C.A, M.K ve M.Y’nin, para teklif edilen İ.G isimli kişiyle Yalçın Kasap yanında iletişime geçtiklerini belirtti.

Polis, dün tutuklanan zanlılardan Mustafa Şener’in İ.G isimli tanığı destekler nitelikte gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Şimdiye kadar 3 kişiden ifade alındığını, zanlıların cep telefonlarının data incelemesine gönderildiğini, kamera görüntülerinin inceleneceğini, konu ile ilgili aranan bir şahıs daha olduğunu söyleyerek mahkemeden 3’er gün ek tutukluluk talep etti.

ŞENER KENDİNİ SAVUNDU…

3 günlük ek tutukluluk kararına itiraz eden Avukat Mustafa Şener, sanık kürsüsünde kendini savunarak, tahkikat memuruna çeşitli sorular yöneltti.

Şener, İ.G isimli şahsın Yalçın Kasap’ta ulu orta “tecavüz mağduru kız bana geldi tecavüze uğramadım dedi “ şeklinde konuştuğunu bu bilginin de kendisine gelmesi üzerine bahsedilen Girne’deki evde toplam 6 kişinin buluşarak İ.G’ye, “Bunları mahkemede de tanık olarak söyle” şeklinde konuşma yapıldığını, ancak para konuşulmadığını iddia etti.

Şener ayrıca daha sonra İ.G’nin bir meyhane ortamında mahkemeye gelip konuyla ilgili tanıklık edeceğini söylediğini, bunun üzerine adaletin tecellisi için İ.G’yi tanık olarak mahkemeye bildirdiğini, söyledi.

Şener, İ.G’nin yalan beyanıyla tutuklandıklarını savundu. 3 gün ek tutukluluğu kendilerini mağdur edeceğini söyleyen Şener, 3 günlük tutukluluğa itiraz etti.

Diğer zanlıların avukatları 3’er gün tutukluluğa itiraz etmezken, şeker ve kalp sorunu yaşayan müvekkillerinin doktor kontrolünden geçirilmelerini talep etti.

Mahkeme, 1 kişinin arandığını, alınacak ifadeler, incelenecek cep telefonları datası ve kamera görüntüleri olması sebebiyle zanlıların 3’er gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Öte yandan İ.G isimli tanığın, tecavüz mağduru kızın arkadaşı olduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Hatırlanacağı üzere, zanlılar Y.A, İ.A, Ş.K, Z.K, ve B.Y, 13 Nisan 2024 tarihinde Girne’de bir eğlence mekanında I.F ve kız arkadaşıyla bir eğlence mekânında tanışmışlar, zanlılardan İ.A önce I.F ile birlikte I.F’nin kız arkadaşının eve gitmişlerdi.

Daha sonra zanlılar I.F.’ye, İ.A’nın arkadaşının fenalaştığını söyleyerek, genç kızı Ömer Sami Coşar Sokakta bulunan bir apartman dairesine götürmüşlerdi.

Eve götürülen I.F.’nin zanlı Y.A tarafından yatağa itilerek, odaya artarda giren 5 zanlının sırasıyla I.F.’ye tecavüz ettikleri iddia edilmişti.

Olay sonrasında zanlılar genç kızı arkadaşlarının yanına götürmüş, genç kız da olayı 4 arkadaşına anlatmıştı.

I.F. ile 4 kız arkadaşının polise gelerek, şikayetçi olmuştu.

Polis, genç kızın cep telefonunda zanlıların ikamet ettikleri dairenin konumunun tespit ederek, zanlıların Türkiye’ ye dönmek üzere valizleri ile havalimanına ayrılmak üzere oldukları sırada tutuklanmışlardı. Zanlılar soruşturma maksatlı hala poliste tutuklu.

Polis, zanlıların cep telefonlarında yapılan incelemede olay ile ilgili videolar tespit edildiğini açıklamıştı. Zanlılar ise I.F’nin, kendi rızasıyla 5 kişi ile birlikte olduğunu iddia etmişlerdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu