DünyaManşetPolisiyeTeknoloji

Tesla Oto Pilot Kontrolden Çıktı! 8 Araç Birbirine Girdi!

Son yıllarda otomotiv sektöründe dünya devi haline gelen Tesla, arda arda gelen ‘Self Driving’ vakaları ile yine gündemde…

Eşsiz tasarımı ve son teknoloji donanımları ile özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’nın birçok ülkesinde  araç severlerin gözdesi haline gelen Tesla, ‘self-driving’, kendi kendine sürüş özelliği kaynaklı sorunlar nedeni ile sürekli sosyal medyada gündemden düşmüyor.

San Francisco‘da otobanda aniden duran Tesla Model S araç, 8 aracın birbirine girmesine sebep oldu. Şirket hali hazırda bu tür kazalar yüzünden ABD’de milyonlarca dolarlık tazminat davaları ile uğraşıyor.

8 Araç Birbirine Girdi, 9 Kişi Yaraladındı!

Birçok farklı kamera görüntüsünde self driving modundayken kontrolünü kaybeden ve yayalara trafikteki diğer araçlara zarar veren Tesla videolarına, bir yenisi de San Francisco, Kaliforniya’dan geldi.

Model S aracınının kendi kendine sürüş modunu kullanan bir sürücü, aniden aracının durması ile 8 aracın zincirleme kazasına ve 9 kişinin yaralanmasına sebebiyet verdi.

Polis raporunda aracını ‘full self-driving’, tamamen kendi kendine sürüş özelliğinde kullandığını beyan eden sürücü, kazaya sebebiyet verenin kendisi değil aracın özelliği olduğunu belirtti.

Ulusal Karayolu Güvenlik Dairesi konu ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

İşte olayın görüntüleri…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu