ManşetSiyasetYerel Haberler

Ünal Üstel: Radikal Adımlar Atacağız!

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur’un öldürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Üstel’in açıklaması şöyle:
16 yaşındaki gencecik Zehie Helin Reessur’un öldürülmesi hunharca işlenmiş bir cinayet olmanın yanında, Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi konusunda devlet olarak, hükümet olarak ve halk olarak yeni ve radikal adımlar atmamız gerekliliğini de gözler önüne sermiş bir olaydır.
Çağımıza, ülkemize, kültürümüze ve bizlere asla yakışmayan, bu insanlık dışı suçlara yönelik hükümet olarak yeni tedbirler almak için harekete geçmiş durumdayız.
Kadına yönelik şiddete karşı daha önceki dönemlerde ortaya konan Ulusal Eylem Planının tam olarak hayata geçirilmesi, varsa eksiklerinin giderilmesi, bu tarz suçlara ilişkin Polisimizle yürütülen çalışmaların daha da geliştirilmesi konularında gerekli çalışmaların başlatılması talimatını vermiş durumdayım.
Bu sorun, siyaset üstü ve toplumsal bir sorundur. Ve bu sorun ancak toplumun tüm kesimlerinin ve paydaşların bir araya gelerek ortak akıl üretmeleri ile azaltılabilir veya ortadan kaldırılabilir.
Kimsenin kuşkusu olmasın, ülkemiz insanının, kişiliğine, kültürüne, örf adet ve geleneklerine ve her şeyden önemlisi evrensel insan haklarına yakışmayan, Kadına Yönelik Şiddet ve Kadın Cinayetleri ile mücadele etmekten asla vazgeçmeyerek, elimizden gelen tüm çabayı ortaya koymakta kararlıyız. Bu vesileyle birkez daha Zehie Helin Reessur evladımıza Allahtan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu