Dünya KupasıManşet

Fransa Yarı Finalde!

2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde Fransa İngiltere'yi 2-1'lik skorla yendi. Fransa yarı finalde Fas'ın rakibi olurken İngiltere son dakikalarda kaçan penaltıyla yıkıldı. Yarı finalde Fransa, Fas ile karşılaşacak.

2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde İngiltere ile Fransa dev maçta kozlarını paylaştı. Yüksek tempoda geçen maçta gol perdesi de erken açıldı. Mavi-beyazlılar 17. dakikada Aurelien Tchouameni’nin golüyle 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0’lık Fransa üstünlüğüyle tamamlanırken 54. dakikada Bukayo Saka’ya ceza sahasında yapılan faul sonrası İngiltere penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Harry Kane sert vuruşuyla topu filelere gönderdi ve skoru 1-1’e getirdi.

Eşitliğin ardından yeniden baskıyı artıran Mavi-beyazlılar, 78. dakikada bu kez Olivier Giroud ile golü buldu. İlk golün de asistini yapan Griezmann, Giroud’nun golünde de gol pasını veren isim oldu. Fransa bu golle 2-1’lik üstünlük yakaladı.

Karşılaşmanın 84. dakikasında İngiltere, VAR incelemesinin ardından bir penaltı daha kazandı. Topun başına bir kez daha Harry Kane geçti ancak İngiliz yıldızın sert vuruşu bu kez üst direği de geçip auta çıktı.

İngilizler kaçan bu penaltıyla yıkılırken kalan sürede başka gol olmadı ve Fransa 2-1 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Son Dünya Kupası şampiyonu Fransa, yarı final turunda Fas ile karşı karşıya gelecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu