MagazinManşetSporYerel Haberler

Spora Adanmış Bir Hayat; Emre Özkaram

Uzun yıllardır fitness sporu ile uğraşan Emre Özkaram, namı diğer "Bambam", KIBRISLI Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllardır fitness sporu ile uğraşan ve özellikle yurt dışında aldığı başarılarla KKTC’nin gurur kaynaklarından birisi olan Emre Özkaram, namı diğer Emre Bambam, KIBRISLI Gazetesine özel açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de ilginin çığ gibi büyüdüğü bir spor dalı. Profesyonel olarak icra edenler için ise bir yaşam tarzı. Hem fiziki hem mental yönden kişiye büyük katkı sağlayan, çağımızın altın sporu: Fitness ve Vücut Geliştirme

Ülke sporu konu alındığında en büyük gurur kaynaklarımızdan biri olan, kendisinin ve ülkemizin başarı seviyesi birçok yerel ve ulusal platformda arşa çıkartmış, kupa ve madalyalara doymak bilmeyen, azim, istek ve kararlılığın vücut bulmuş hali, Emre Özkaram ve spora adanmış başarılarla dolu hayat hikayesi…

Birincilik Özkaram’ın IFBB Diamond Cup Avrupa Şampiyonası (Malta)

Emre Özkaram Kimdir?

Özkaram, 17 Ocak 1994 yılında Girne’de dünyaya geldi. Tüm tahsil hayatını doğduğu şehir olan Girne’de tamamladı. Genç yaşta sporla tanışmış ve çeşitli spor dallarında başarılı bir şekilde boy gösterdi. 18 yıllık sporcu kariyerine atletizm dalında koşucu olarak başlayan Özkaram, yaşadığı göz rahatsızlığı öncesinde ise bir süre amatör olarak futbol oynamıştır. Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle spora bir süre ara veren Özkaram’ın dönüşü muhteşem olmuştur ve hayatına yön verecek olan fitness ve vücut geliştirme sporu ile bu yıllarda tanıştı. 16 yaşında vücut geliştirme sporuna gönül veren Özkaram,  birçok sporcunun rüyalarını süsleyecek başarılarla dolu bir kariyerin ilk adımlarını bu yıllarda atmaya başlayacaktır.

Baba Mirası, “Sporcu Kimliği”

Özkaram, üç erkek kardeşten en küçüğüdür. İspanya’da hayatını sürdürmekte olan abisi muhasebeci, Portekiz’de yaşayan abisi ise grafik tasarımcıdır ve her ikisi de profesyonel olarak gitar çalabilen, sanatçı ruhlu kişiliklerdir.

Abilerinin aksine fiziki yönden daha çok hareket gerektiren ve baba mirası olan sporcu kimliğini tercih ettiğini ve kariyerini bu yönde şekillendiğini dile getiren Özkaram, babalarının da başarılı bir sporcu geçmişi olduğunu belirtti. Özkaram, kendisinin de kariyeri boyunca dağ yürüyüşü, at binme, balıkçılık ve avcılık gibi spor dallarında faaliyet gösterdiğini vurguladı.

Arkadaş Tavsiyesi İle Başlayan Akıl Almaz Kariyer

Fitness ve vücut geliştirme ile ilgilenen bir arkadaşının tavsiyeleri ve ısrarları üzeri bu sporun hayatına girdiğini dile getiren Özkaram, “İlk başlarda tedirgin ve isteksizdim. Bu sporla ilgili hiçbir bilgi birikimim yoktu ve direkt olarak arkadaşımın teklifini geri çevirmiştim. İlerleyen zamanlarda arkadaşımın artan ısrarları ve babamın da desteği üzerine amatör olarak bu spora başladım. İlk bir senede vücudumun gösterdiği reaksiyon inanılmazdı. Büyük bir gelişme sağlamaya başlamıştım ve bu beni çok mutlu ediyordu” ifadelerini kullandı.

“Ateşi Harlayan İlk Kıvılcım”

2010 yılının Eylül ayında kariyeri için ilk büyük adımı attığını belirten Özkaram, Lekfe Avrupa Üniversitesi’nde gerçekleşen KKTC Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası, genç erkekler kategorisinde aldığı ikincilik madalyası ile ilk kez kariyerini bir başarı ile taçlandırmıştı.

Henüz kariyerinin çok başlarında olduğunu ve bu başarı karşısında çok şaşırdığını vurgulayan Özkaram, “Bu hamle bir nevi deneme atışıydı. Alınan başarı ateşi harlayan ilk kıvılcım oldu ve beni aydınlatıp, kariyerimde katılacağım 25’i aşkın yarışmaya motive eden ilk umut ışığı olmuştu” ifadelerini kullandı.

 Birbirini Kovalayan Başarı Öyküleri

İlk ulusal başarısını 2013 yılının Nisan ayında Zonguldak’ta elde eden Özkaram, katıldığı Türkiye Şampiyonasında genç erkekler kategorisinde Türkiye üçüncülüğü kazanmıştır. KKTC ve Türkiye’de aldığı ikincilik ve üçüncülük dereceleri ile hırslandığı dile getiren Özkaram, kariyer hedefleri arasına altın madalyayı ekleyerek, sonraki yarışmalarda bunun için çaba sarf etmeye başlayacaktır. Gösterdiği azim, hırs ve istekliliğin meyvelerini kısa sürede toplamayan başlayan Özkaram, 2014-2017 yılları arasında KKTC ve Türkiye genç erkekler kategorilerini domine etmiştir ve altın madalyayı katıldığı hiçbir yarışmada kimseye bırakmamıştır.

Özkaram’ın Türkiye Şampiyonluğu (Yalova,2014)

“Futbolun FIFA’sı, Fitness ve Vücut Geliştirmenin IFBB’si”

Kariyerinin henüz başlarında büyük başarılar elde eden Özkaram, ilk kez 2014 yılında TC milli takım sporcusu unvanı almıştır ve İspanya’da IFBB’nin düzenlediği yarışmalarda boy gösterme hakkı kazanmıştır. “Futbol ’un FIFA’sı, Fitness ve Vücut Geliştirmenin IFBB’si. Reklamlarda gördüğümüz ve her zaman hayalini kurduğumuz bir çatı altında yarışma fırsatı. Ben kendimi bir anda bu platformda bulmuştum” cümleleri ile o yıllarda yaşadığı şaşkınlık ve mutluluğu dile getiren Özkaram, katıldığı bu yarışmada Avrupa beşincisi olmuştur ve bu başarı Avrupa’da kazanılacak olan altın madalyanın da ilk sinyallerini vermiştir.

Formunu sürekli zirvede tutan ve birçok farklı yarışmada daha podyumların tozunu attıran Özkaram, yıl 2020’ye geldiğinde Barcelona, İspanya’da tarihi bir zafere imza atmıştır. Kariyeri için dönüm noktası niteliği taşıyan Avrupa altın madalyasını da müzesine taşıyan Özkaram, adını Elite Pro kategorisinde en başarılı sporcular arasına yükseltmiştir.

Özkaram’ın World Showdown Elite Pro Dünya Şampiyonası Öncesi Formu

“Kaybedecek Vakit Yok!”

Bugüne kadar elde edilen tüm başarılara kendi imkân ve çabaları ile ulaştığını vurgulayan Özkaram, bulunduğu konum gerekçesi ile artık daha profesyonel bir ekibin şart olduğunu dile getirdi. Profesyonel diyetisyen, fizik tedavi uzmanı, antrenman partneri ve Avrupalı olması şartı ile bir koç desteğine ihtiyaç olduğunu belirten Özkaram, vakit kaybetmeden MR. OLYMPIA kapılarını aralayacak, dünyanın en saygın ve en bilinir vücut geliştirme kuruluşu “IFBB PRO” sporcusu olmayı hedefliyor.

“Level Atladım”

Mutlu bir birlikteliği ve canından çok sevdiği bir kızı olduğunu belirten Özkaram, ailesinin kendisi için en büyük moral ve motivasyon kaynağı olduğunu ve hayatı boyunca elde ettiği en büyük başarıların, düzenli bir aile hayatına geçiş yaptıktan sonra kazanıldığını vurguladı. Eşi ve çocuğundan aldığı güç ile yaptığı spora olan hırs, azim ve kararlılığı artan Özkaram, “Eşimle birlikteliğim, düzenli bir aile hayatına geçişim ve kızımızın dünyaya gelmesi kariyerimde level atlamamı sağladı”  ifadelerini kullandı.

Emre Özkaram ve Ailesi

Buna Hazır mısınız?

Kariyer sahibi olduğu sporun çok meşakkatli ve zorlu olduğunu belirten Özkaram, bu sporu müsabık anlamda, profesyonel olarak yapmak isteyen kişilerin birçok farklı yönden buna hazır olmaları gerektiğini savundu. Müsabakalara katılmak isteyen, bu işe gönül vermiş sporculara tavsiyelerde bulunan Özkaram,  “Kişi öncelikle kendi kendine, ben buna hazır mıyım? Sorusunu sormalı. Zihinsel, fiziksel, sosyal ve maddi yönden ciddi fedakârlıklar yapmaya, birçok şeyden ödün vermeye hazır olmalı. Bu spor 24 saat insanın vücudunda yaşayan bir spordur ve büyük sorumlulukları da beraberinde getirir. Maddi yönden kişiyi zorlar, o yüzden yaratıcı, atılımcı ve geniş vizyon sahibi olunması gerekir” ifadelerini kullandı.

Sağlıklı bir hayat ve güzel görünümlü bir vücut için bu sporu yapan kişiler için ise düzenli beslenme, yeterli düzeyde dinlenme ve doğru antrenmanın önemini vurguladı.

Başarılarla Dolu Bir Kariyer

12 yıllık sporcu kariyerinde başlıca,

4x KKTC Genç Erkekler Fitness ve Vücut Geliştirme Şampiyonu

3x TC Genç Erkekler Fitness ve Vücut Geliştirme Şampiyonu

IFBB Elite Pro Şampiyonlar Şampiyonu  (Barcelona, İspanya)

IFBB Elite Pro Dünya Üçüncülüğü (Dominik Cumhuriyeti)

IFBB Diamond Cup Avrupa Şampiyonu (Malta)

World Showdown Elite Pro Dünya Şampiyonası üçüncülüğü ( Fujairah, Birleşik Arap Emirlikleri)

gibi erişilmesi güç başarılara imza atan Özkaram, gün geçtikçe kendisini geliştirmeye ve daha büyük başarılar için hırs, azim, istek ve kararlılıkla çalışmaya devam ediyor.

Kariyerindeki başarıları elde etmesinde kendisini destekleyen sponsorlarının da çok büyük katkısı olduğunu önemle vurgulayan Özkaram, bir nevi aile oldukları “Emtan Construction (Ragıp Tanlı ve Tanol Tanlı) Mertcihan Ecza Deposu (Mehmet Acarkan), Fit & More (Yiğit Gökdereli), Pumps Fitness Center (Tarık Mustafa), iş adamı Zeki Demirdeş ve Muscle Balance Nutrition” kişi ve işletmelere teşekkürü bir borç bildiğini dile getirerek sözlerini sonlandırdı.

Özkaram, Ragip Tanli ve Tanol Tanli ile Sponsorluk Anlaşmasını Duyuruyor

Diğer Haberler

Başa dön tuşu