BelediyelerManşetTurizm

Girne Belediyesinden Antik Liman İçin Yeni Kararlar!

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Antik Liman yolunun en dar noktalarındaki genişliği 3 metreden 4 metreye çıkarttıklarını duyurdu.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Antik Liman yolunun en dar noktalarındaki genişliği 3 metreden 4 metreye çıkarttıklarını duyurdu.
 
Şenkul, Girne Antik Liman Komitesi ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları görüşme sonrasında Antik Liman için alınan yeni kararları sosyal medya hesabından açıkladı.

Şenkul’un paylaşımı şu şekilde:

 İyi günler Girne,

Girne Antik Liman komitesi olarak geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanlığı öncülüğünde bir toplantı gerçekleştirdik.

Bize vatandaşlar tarafından iletilen bölgeye dair tüm sorunları komiteye aktardık ve komite üyeleri ile birlikte bu sorunların çözümüne dair çeşitli kararlar ürettik.

Bu noktadan hareketle yolun en dar noktalarındaki genişliği 3 metreden 4 metreye çıkartan kararımızı esnafımızdan da anlayışı ile hayata geçiriyoruz.

Yine acil bir durumda müdahale yapılmasını engelleme ihtimali olan fiziki yapılar da dün gece yaptığımız çalışmalar ile düzenlendi.

Bunlara ek olarak işletmelerin müzik saatleri ve şekilleri ile ilgili de karar alınarak bu düzenlemenin hayat bulması için de İşletme izin şartlarına eklenmesi uygun görüldü.

Dün gece çok geç saatlere kadar şahsen limandaydım:

Bir taraftan Girne Belediyesi Kent Güvenlik Zabıtaları, diğer taraftan Motorlu Polislerimiz, Eski Belediye binası önünde de hem Trafik hem de Polisimizin ÇÖŞ biriminden ekipler görevdeydi ve bu görüntü beni gerçekten çok mutlu etti çünkü yeniden ruhunu kazandırmaya uğraştığımız bu Nadide bölgemizin güven ve huzur açısından iyi yol kat ettiğini bana hissettirdiler.

Bu çerçevede Turizm Bakanlığı ve Girne Polis Müdürlüğüne bölgeye dair yapmak istediklerimize gösterdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyorum.

Son olarak hem mendireğin çöken bölümlerinin tamiri, hem Antik Limanımızın girişine yakışan bir Fenerin monte edilmesi hem de mendirek üzerinde tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi belirli saatlerde ziyaret kısıtlaması getirmemiz için Ulaştırma Bakanlığı ile de önümüzdeki hafta temaslarda bulunacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Cumartesi günü Antik Liman’da Turizm Festivali olduğunu tekrardan tüm vatandaşlarımıza hatırlatmak isterim.

Orada görüşmek dileğiyle…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu