Belediyeler

İngiltere Kraliyet Ailesinin En Yeni Üyesi Doğdu

Prens Harry ve Sussex Düşesi Meghan’ın ikinci çocukları Lilibet “Lili” Diana’nın yerel saatle 11.40’da California’ya bağlı Santa Barbara’da bir hastanede dünyaya geldiği açıklandı. Doğum sonrası anne kızın sağlıklarının iyi olduğu da aktarıldı.

İsim Kraliçe Elizabeth ve Prenses Diana’nın isimlerini içeriyor

Kraliyet bebeğine verilen Lilibeth adı, Türkçede zambak anlamına gelen Lily ile Elizabeth isminden türetilmiş bir isim. Lilibeth ismi aynı zamanda Prens Harry’nin annesi Prenses Diana’nın da ismine atıfta bulunuyor

Meghan Markle’ın açıkalamarı kraliyet ailesini sarsmıştı

Prens Harry ve Meghan Markle, Amerikan CBS televizyonunda Oprah Winfrey’ye verdikleri mülakatla günlerce dünya basınının gündemini meşgul etmişti.

Mart ayında yayınlanan mülakatta Harry, annesi Diani’nın ölmeden önce Kraliyet Ailesi’yle bağlantılarını koparmasına gönderme yaparak, annesinin o dönemde neler yaşadığını hayal bile edemediğini söylemişti.

Harry-Meghan çifti röportajda İngiltere Kraliyet Ailesi’ne yönelik suçlamalarda bulunmuştu. Harry, Saray’da ırkçılığa maruz kaldıklarını anlatırken, eşi Meghan bu konuda ayrıntıya girmek istemediğini ifade etmişti.

Irkçılık suçlamaları

Amerikalı eski oyuncu Meghan, koyu tenli bir bebeğin Saray için bir sorun olacağının farkında olduğunu belirterek, hamileliği sırasında intihar etmeyi bile düşündüğünü söylemişti.

Siyahi bir anne ve beyaz bir babanın kızı olan Markle, oğluna hamilelik süreci hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

Diğer Haberler

Başa dön tuşu