BelediyelerManşet

Sokak Hayvanları İçin El Ele

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği arasında ‘Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezindeki Köpekleri Kısırlaştırma Projesi’ kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. İlk kez 2023 yılında imzalanan protokol kapsamında 106 canın kısırlaştırıldığı, genel olarak ise Girne Belediyesi’nin bir yılda yaklaşık 365 canı kısırlaştırdığı açıklandı.

Girne Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda imzalanan protokolde, Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği adına Birlik Başkanı Vet. Hek. Mustafa ERK, Girne Belediyesi adına ise Başkan Murat Şenkul imza attı.

Girne Belediyesi sınırları dahilinde insan, havyan ve çevre sağlığına devamlı suretle zarar verir nitelikte sokaklarda yaşam mücadelesi veren köpeklerin sayısında günden güne yaşanan artış neticesinde hayvan sağlık ve refahının tehlike altında olduğuna atıfta bulunulan protokol, köpeklerin daha iyi koşullarda yaşayabilmelerinin sağlanması amacı atılacak adımları kapsıyor…

PROTOKOL KAPSAMINDA YÜRÜTÜLECEK FAALİYETLER

Protokol kapsamında yürütülecek faaliyetler şu şekilde özetlendi;

Başıboş köpeklerin çoğalmasını engellemek amacıyla öncelikle kısırlaştırılmaları,

Kısırlaştırılan hayvanların, ameliyatları sonrası bir haftalık bakım ve kontrolleri sonrasında uygun koşullara haiz bir yerde barınmalarının sağlanması, Kısırlaştırılan her köpeğin, mikroçip takılarak Veteriner Dairesi’ne kaydının yapılmasının sağlanması,

Kısırlaştırılan ve bir haftalık bireysel tıbbi bakım ve kontrolü yapılan köpeklerin, sahiplendirilene kadar uygun şartlarda Girne Belediyesi Hayvan Barınağında barındırılması.

Kısırlaştırılan köpeklerin sahiplendirilmesi için çalışma ve kampanya başlatılması

Evcil hayvanların sokağa terk edilmesini önlemek amacıyla yazılı, görsel ve sanal medyada bilgilendirmeler ve haberler yapılması.

ŞENKUL: “AMACIMIZ DAHA FAZLA CANA ERİŞMEK”

2023 yılında ilk kez Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği ile imzalanan protokolün sonuçlarından oldukça memnun olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, bir yıl süre içerisinde 106 sokak köpeğinin protokol kapsamında kısırlaştırıldığına ayrıca yine bir yıl içerisinde Girne Belediyesi ve işbirliği içerisinde olunan kurumlarca yaklaşık 365 canın kısırlaştırıldığına dikkat çekti. Hedeflerinin bu yıl daha fazla cana erişmek olduğunu sözlerine ekleyen Şenkul, yıl içerisinde hayat bulacak bazı etkinlik gelirlerinin yine ‘Girne Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’ için toplanacağını hatırlatırken, “can dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

ERK: “GEÇTİĞİMİZ YIL 106 KÖPEK KISIRLAŞTIRILDI”

Girne Belediyesi ile ilk kez 2023 yılında imzalanan protokol süresinin dolması ile ikinci kez protokol imzalamak için toplandıklarını hatırlatan Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Vet. Hek. Mustafa ERK, geçen yıl gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde 106 sokak köpeğinin kısırlaştırıldığının altını çizdi. Bu 106 köpeğin kısırlaştırılmasına katkı koyan tüm meslektaşlarına teşekkür eden Erk, işbirliği ve katkıları nedeni ile Girne belediye Başkanı Murat Şenkul ve ekibine de teşekkür etti. Sözlerinin sonunda Erk, bu yıl daha yüksek bir tempo ile daha fazla sokak hayvanına ulaşma hedefinde olduklarını kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu