DünyaManşet

Hindistan’da Toplu Tecavüz!

Hindistan'da kadınlar ülkede infial yaratan toplu cinsel saldırıyı düzenleyen çeteyi yönlendirdiği iddia edilen kişinin evini ateşe verdi.

Hindistan’ın son dönemlerde şiddet olaylarına sahne olan Manipur eyaletinde, iki kadının çıplak şekilde sürüklendiği ve cinsel saldırıya uğradığı görüntülerde, çeteyi yönlendirdiği tespit edilen kişinin evi, köydeki kadınlar tarafından ateşe verildi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, ülkede infial yaratan görüntülerin ardından polis, dört şüpheliyi gözaltına aldı. Polisin, Meitei topluluğuna mensup baş şüpheli Huirem Herodas’ın kimliğini açıklamasının ardından Pechi köyündeki kadınlar, zanlının evini ateşe verdi.

Manipur Eyalet Başbakanı N Biren Singh ise polisin harekete geçmesinin geciktiği eleştirilerine yönelik açıklama yaparak, polisin elinde 6 binden fazla İlk Bilgi Raporu (FIR) bulunması nedeniyle olaya ilişkin dosyanın tespitinin geciktiğini, videonun çıkmasıyla kimliği belirlenen şüphelilerin gözaltına alındığını belirtti.

‘POLİS KADINLARI ÇETEYE VERDİ’ İDDİASI

 “Olay anında polisin mevcut olduğu ve kadınları çeteye verdiği’ iddialarını yalanlayan Eyalet Başbakanı Singh, “Video ortaya çıktıktan sonra siber suçlar birimini videonun doğruluğunu teyit etmesi için yönlendirdim ve şüpheli bölgelerdeki zanlıları yakalamak için toplu tarama operasyonu yürütmeleri için görevlendirdim” dedi.

Thoubal bölgesindeki emniyet mensupları ise olay tarihinde, olay yerinin yakınlarda bulunan Nongpok Sekmai polis karakolunun, silah yağmalamaya çalışan bir grup tarafından basıldığını ve polis memurlarının burayı korumakla meşgul olduğunu belirtti. Yetkililer, “Videodan dün haberimiz oldu. Şimdi elimizde video kanıtı var. Harekete geçtik ve (şüphelileri) gözaltına almaya başladık” açıklamasını yaptı. Olayı anlatan bir kadın, “Polisler, çete köyümüze saldırırken oradaydı. Polisler, bizi evimizin yakınlarından aldılar ve köyün dışındaki yolun kenarında çeteyle bıraktılar. Bizi onlara polis verdi” demişti.

NE OLMUŞTU?

Hindistan’ın Manipur eyaletinde çete üyelerinin, Kuki etnik grubuna mensup olduğu tespit edilen iki kadını sürükleyip cinsel saldırıda bulunduğu görüntüler sosyal medyada paylaşılmasının ardından infial yaratmıştı.

Polis, olayın 4 Mayıs’ta gerçekleştiğini ve o tarihlerde Thoubal bölgesinden bir kaçırma ve toplu cinsel saldırı olayının ihbar edildiğini açıklamıştı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, konuya ilişkin 20 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada, olayın ‘Hindistan’ı utandırdığını’ dile getirerek, “Manipur’un evlatlarına olanlar asla affedilemez” ifadesini kullanmıştı. Manipur Eyalet Başbakanı N Biren Singh de Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ‘idam cezasının göz önünde bulundurulacağını’ kaydetmişti.

Eyalet nüfusunun yüzde 53’ünü oluşturan Meitei topluluğu, ‘Planlanmış Kabile’ kategorisine dahil edilmedikleri gerekçesiyle gösteriler düzenlerken, nüfusun yaklaşık yüzde 30’unu oluşturan Kukilerin de aralarında bulunduğu grupların buna itirazı şiddet olaylarına yol açıyor. Gösteriler 3 Mayıs’tan itibaren şiddet olaylarına sahne olmuştu. Askere 4 Mayıs’ta ‘vur emri’nin verildiği Manipur’daki şiddet olayları nedeniyle yaklaşık 130 kişi hayatını kaybederken, 60 bin kişi yerlerinden edildi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu