DünyaEkonomiManşetTeknoloji

Elon Musk’ın Gözü Yeniden Twitter’da!

Elon Musk, daha önce vazgeçtiği satın alma planının ardından yeniden Twitter’ı almak istediğini açıkladı.

Hafta içerisinde yapılan açıklamaya göre, Elon Musk Twitter’ı satın almayı istediğini belirtti.

Bloomberg’in SpaceX ve Tesla CEO’su Musk’ın şirketi satın alma anlaşmasını ilk kez bildirmesinin ardından Twitter hisselerinde alım satım işlemleri durduruldu.

Twitter hisselerinin tekrar işleme açılmasıyla da hisseler %22 artış gösterdi. Twitter yetkilileri ise, spesifik ayrıntılar vermese de şirketin genel amacının işlemi hisse başına 54.20 dolardan satışı kapatmak olduğunu söyledi.

 

Elon Musk ve Twitter davası

Twitter hissedarları daha önce Elon Musk’ın şirketi satın almak için yaptığı ilk teklifi onaylamıştı.

Elon Musk ise, Twitter ile yaptığı anlaşmayı kabul ettikten birkaç hafta sonra hızla geri adım atmış ve temmuz ayında şirkete, anlaşmayı feshetme niyetini resmen bildirmişti.

Musk, anlaşmadan vazgeçmesinin nedenlerinden biri olarak Twitter’ın bot sayısını yanlış gösterdiğini iddia etmişti.

Ancak Twitter, Musk’ın dolandırıcılık iddialarının yanlış olduğunu ve farklılığın şirket platformundaki botları ve sahte hesapları sayma şeklinin hesaplanmasından kaynaklandığını belirtmişti. Musk’ın özellikle, şirket hisselerinin düşmesiyle anlaşmadan geri çekilmek için bir neden aradığını iddia etmişti.

Twitter ayrıca, Musk’ı satın alma işlemini gerçekleştirmeye zorlamak için açtığı davada Elon Musk ile 17 Ekim tarihinde mahkemede hesaplaşmayı planlıyordu.

Musk duruşma tarihini ertelemek istese de, Delaware yetkilisi Kathaleen McCormick, Twitter’ın “telafisi mümkün olmayan bir zarara” uğrama ihtimalini gerekçe göstererek bu talebi reddetmişti.

 

Kaynak: Doviz.com

Diğer Haberler

Başa dön tuşu