Ekonomi

Kripto Analiz

 Kritpto Para Analizi Grafik Anlatım

Uzun yıllar Forex ve Kripto para borsalarında eğitim almış ve tecrübe kazanmış olan Cüneyt Yılmaz artık Kıbrıslı Gazetesi’ne önemli gelişmelerden sizlere buradan yapacağı analizleri aktaracaktır. Yapılan ve sizlere sunulan analizler kesinlike BİR YATIRIM TAVSİYE’si olmamaktadır. Cüneyt Yılmaz’ın bugün için yapmış olduğu analiz şöyledir;

4.7K C Düzeltmesi ile bir D. Crab harmoniğinin oluşması için D düzeltmesinin min PRZ 34.7K olarak adlandırdığım bölgeye gelmesi lazım. Fakat bu harmonik ne yazık ki yükseliş formasyonu değildir. Temkinli olmakta fayda var. Tek bir formasyon ile işleme girmek doğru bir karar olmayacaktır.
Diğer taraftan volatil bir piyasada işlem yapıyoruz. Bundan dolayı gerek göstergeler gerekse formasyonlar diğer finansal piyasalardaki performansa sahip değildirler. Kendi  deneyimlerinden yola çıkarak bu yorumda bulunuyorum. Bu aşamada biz de dahil olmak üzere pek çok yatırımcı kriptonun volatil piyasasına mevcut teknik araçlarını uyumlu hale getirmeye çalışıyor. Bundan dolayı teknik analizler ister istemez istediğimiz sonuçları vermeyebiliyor. Bunları açıklamamın temel sebebi ise farklı gösterge ve formasyonlar ile ana beklentilerimizi desteklemek olmalıdır.

Son olarak glassnode ve cryptoquant data sağlayıcılarından verileri incelediğimizde mikro verilerden ufak olumlu kırılmalar gelmeye başladı. Bizi korkutan bir iki veri tabi ki  hala bulunmakta, bu verilerden biri Bitfinex BTC rezervi. Bildiğiniz gibi düşüşte bireysel cüzdanlardan, borsa cüzdanlarına önemli BTC geçişleri olmuştu. Diğer borsalarda bu BTC hacimleri erirken Bitfinex’te hala yüksek düzeylerde BTC hacmi gözükmekte. Eğer bir düşüş daha gelirse bu düşüş Bitfinex’ten kaynaklanacaktır.
35K seviyesinden giriş ile istediğimiz seviyelere yaklaştık. İlerleyen günlerde üçgenin üst bandının altına stoplu bir şekilde bir onay bekleyeceğim.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu