EğitimEkonomiGenelManşetÖzel HaberlerYerel Haberler

Birleşik Taksiciler Birliği Başkanı Karalar, Kıbrıslı Gazetesine taksicilerin yaşadığı sorunları anlattı

Ülkemizde son dönemde artış gösteren ve en popüler suçlardan korsan taksicilik, ekmek parasını taksicilikten kazanan onlarca kişiyi mağdur ediyor.

Çoğunlukla KKTC’ye eğitim için gelen yabancı uyruklu kişiler tarafından işlenen bu suç gün geçtikçe artıyor.

Suçun artışa geçmesiyle ülkenin dört bir yanında polis ekipleri ticari izinsiz yolcu taşımacılıkla ilgili denetimlerini arttırmış durumda.

Ticari izinsiz taşımacılık yapan kişilerde 2 gün önce başkentte rekor kırılmış ve 24 saat içerisinde 5 farklı kişi suçüstü yakalanmıştı.

Taksicilerin korsan ulaşımın bir yanında başka birçok sorunu bulunuyor.

Konuyla ilgili Kıbrıslı Gazetesine konuşan Birleşik Taksiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karalar, sektörün büyük mağduriyet yaşadığını belirterek birçok konuya değindi.

Ülkemize okumak için gelen öğrencilerin kiralık araba kiralayarak başıboş bir şekilde korsan taksicilik yaptığını vurgulayan Karalar, bu durumun göz göre göre engellenmediğini söyledi.

3 gün önce Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığında sorunları görüştüklerini ve konuyla ilgili basın açıklaması yaptıklarını dile getiren Karalar, “Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız ve bütün sektörleri kapsayan yasayı hazırlayıp bakanlığa sunduk. Bu yasa polisimizin de elini güçlendirecektir” dedi.

Şu anda kaçak taşımacılık yapan kişilere caydırıcı ceza uygulanmadığını işaret eden Karalar, yasal mevzuatta boşluk olduğunu ve bu durumdan polisin yorulduğunu ifade etti.

18 Ekim’de eylemleri olduğunu anımsatan Karalar, “Ulaştırma Bakanlığından dün beni arayarak yasayla ilgili çalışmaların yapıldığını söylediler. Pazartesi eylemin akıbeti belli olacaktır. Basın açıklaması yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yasal düzenleme hakkında da konuşan Birleşik Taksiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karalar, bu yasal mevzuatta ülkede artış gösteren adli olaylar nedeniyle araçlarda ön camların yanı sıra sağ ve sol camların da siyah filmle kapatılmamasına dair madde olduğunu belirtti.

Karalar aynı zamanda, Güney’e geçişlerle ilgili sorun yaşandığını belirterek, “Güney Kıbrıs’a geçişlerde ‘T’ harfini kapatmak zorunda kalıyoruz. Misafirlere karşısında biz bu durumda tuhaf gözüküyoruz. Bizim önerimiz plakaların Güney’deki gibi sarı plaka olmasıdır. Çağdaş yasalarla hareket edilsin. Biz bunu istiyoruz. Aslında baktığınızda biz bir şey talep etmiyoruz, olması gereken şeyi istiyoruz. Sadece bu sorunların önüne geçilsin istiyoruz. Yani ekstra bir talebimiz yoktur. Bugüne kadar hiçbir cesaretli bakan bunu yapamadı. İnşallah bu Bakan yapar” dedi.

Akaryakıt konusunda da kendilerine katkı yapılması gerektiğinin altını çizen Karalar, “Biz fiyat attırmak zorunda kalıyoruz bu seferde vicdanımızda rahat olmuyor” ifadelerini kullandı.

Karalar son olarak bazı otellerin gayri yasal taşımacılık şirketi kurup taşımacılık yaptığını işaret ederek, “Otellerin taksilerle çalışması gerek. Otel işletmeleri konaklama yapın, gazino yapın ama taşımacılık yapamazsınız. Devlet korkak davranıyor önüne geçmeye çalışmıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Haber: Doğan SAMER

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu