GenelManşetYerel Haberler

Rumlar Yine Batılılara Sığındı!

Geçtiğimiz hafta Kıbrıs'a gelen Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Rumlarla ortak eğitim düzenlerken, ABD ve İngilter'de Kıbrıs'a ayak bastı. 15 Aralık günü düzenlenen iki farklı tatbikatta, ABD'lilerin helikopterlerini, İngilizlerin de jetlerini uçurduğu bildirildi. Rum-Yunan basını ise söz konusu gelişmeyi 'Türkiye'ye gözdağı' olarak duyurdu. 

 

‘TÜRKİYE’YE GÖZDAĞI VERİYORLAR’

Geçtiğimiz hafta Kıbrıs’a gelen Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle Rumlarla ortak eğitim düzenlerken, ABD ve İngilter’de Kıbrıs’a ayak bastı. 15 Aralık günü düzenlenen iki farklı tatbikatta, ABD’lilerin helikopterlerini, İngilizlerin de jetlerini uçurduğu bildirildi. Rum-Yunan basını ise söz konusu gelişmeyi ‘Türkiye’ye gözdağı’ olarak duyurdu.

Rumlar

 

FRANSIZ JETLERİ UÇUŞ YAPTI

Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle, geçtiğimiz hafta Kıbrıs açıklarına gelerek Rum Milli Muhafız Ordusu ile ortak tatbikatlar düzenlemişti.

İNGİLTERE RUMLARA EĞİTİM VERDİ

Aydınlık’ın haberine göre, 15 Aralık günü düzenlenen Afrodik Kalkanı Tatbikatı’nda, İngiliz Hava Kuvvetleri ile Rum Milli Muhafız Ordusu hava savunma eğitimleri icra etti.

Tatbikatın amacının, hava kuvvetleri konuşlandırma taktikleri konusunda Rum personeli eğitmek, harekat hazırlığı ile hava harekatlarının planlanması ve icrasında standardizasyon seviyesin artırmak olduğu bildirildi. Tatbikat ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘Hava savunma sistemleri ile Rum Milli Ulusal Muhafız Ordusu tesislerinin öz savunma sistemleri devreye alınmış ve modern savaş uçakları karşısında gerçekçi koşullarda performansı değerlendirilmiştir.

Rumlarda sığınma

Bu sefer ABD askerleri Rumlara arama kurtarma konusunda eğitim verdi.

Abd KKTC de artıyor.

 

‘ABD KIBRIS’TAKİ VARLIĞINI ARTIRIYOR’

Yunan basını söz konusu tatbikatı ‘Ada’daki Amerikan varlığı artıyor’ sözleri ile duyururken Pentapostagma gazetesi haberinde şu sözlere yer verdi:

Kıbrıs (GKRY) son günlerde ABD, Fransa ve İngiltere gibi önemli güçlerle ortak tatbikatlar programını hayata geçirdi. Dün ABD helikopterleri, bir arama kurtarma tatbikatı kapsamında Kıbrıs üzerinde uçtu. Bu, Türkiye’ye gönderilen açık bir caydırıcılık mesajı idi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu