ManşetSiyasetYerel Haberler

45 Örgüt Başbakanlığa Yürüyor!

45 örgüt ve siyasi parti Din İşleri Başkanı Ahmet Ünsal’ın açıklamalarını protesto etmek için Kumsal Parkı'nda buluşup Başbakanlığa yürüyecek.

“Toplumun çağdaş, laik ve demokratik yapısına yönelik saldırılara ve dayatılan muhafazakârlaştırma politikalarına DUR demek için bir araya gelen” örgütlerin sayısı 45’i aştı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Başkanı, Milletvekili Doğuş Derya bugünkü eyleme destek veren örgütlerin sayısının arttığını belirtti.

Sosyal medya paylaşımında Derya  ” 16 Ocak 2023 Pazartesi Kumsal Park’ta buluşup Başbakanlığa yürüyoruz. Sen de gel!” diye yazdı.

DESTEK VEREN ÖRGÜTLER

Akova Kadınlar Derneği, Alevi Kültür Merkezi, Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, Barış Derneği, Basın-Sen, Biyologlar Derneği, CTP Kadın Örgütü, ÇAĞ-SEN, Çatalköy Geliştirme Ve Kültür Derneği, DAÜ-SEN, DEV-İŞ, Girne Düşünce Derneği, GÜÇ-SEN, GÜKAD, İnsan Hakları Platformu, Kadın Eğitimi Kolektifi,  Kadından Yaşama Destek Derneği,  KAMUSEN, Kıbrıs Alevi Kültür Vakfı, Kıbrıs Sanatçı Ve Yazarlar Birliği,  Kıbrıs Türk Barolar Birliği, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Kıbrıs Türk Güzellik Uzmanları Birliği,  Kıbrıs Türk Kuaförler Birliği,  Kıbrıs Türk Kütüphaneciler Derneği,  Kıbrıs Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği,  Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı,  KTAMS, KTOEÖS, KTÖS, KUİR Kıbrıs Derneği,  Mağusa Kadın Merkezi Derneği,  Mağusa Kültür Derneği, Mülteci Hakları Derneği, Pozitif Düşün Derneği, Sivil Toplum İnisiyatifi,  Sol Hareket, TDP,  Vakıflar Ve Din İşleri Dairesi Emekliler Derneği, Yeşil Barış Hareketi, YKP…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu