GenelManşetYerel Haberler

66 Yıllık Kültürel Miras: Budak Pastanesi

Dededen Toruna 66 Yıllık Değişmeyen Lezzet!

Geçmişten günümüze, cumhurbaşkanlarından gazetecilere, doktorlardan bankacılara, avukatlardan esnaflara, gencinden yaşlısına, yaş ve sınıf fark etmeksizin, her kesimin severek ziyaret ettiği, Kıbrısımızda kültürel bir miras değeri taşıyan, 66 yıllık tarihi ile vazgeçilmez lezzet duraklarımızdan biri. Budak Pastanesi

Tarihi 1956 yılına dayanıyor.

Budak Pastanesi (Yıl 1956)

Kırnı köyünden Lefkoşa’ya ve sonrasında tüm adaya uzanan bir lezzet hikâyesine sahip Budak Pastanesi, aile büyüğü Resa Budak tarafından zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde, alın teri ile inşa edilmiş.

Budak Pastanesi’nde kullanılan ilk kasa

Dededen toruna kültürel bir miras değeri taşıyan Budak Pastanesi, günümüzde Aras Budak ve eşi Meryem Taner tarafından ilk günkü özen ve özveri ile işletiliyor.

Aras Budak ve eşi Meryem Taner sorularımızı cevaplıyor

1956 yılından günümüze, tüm lezzetlerin ayni reçete ve aynı tat ile Kıbrıs halkına sunulduğu, nostaljik pastane kültürüne sahip, yoğun duygu ve tarihi öneme sahip sayılı değerlerimizden.

Resa Budak’ın 1982 İtalya Fuarından getirdiği ilk dondurma makinesi (Hala kullanılıyor)

Farklı damak tatlarına dokunabilmeyi sanat haline getiren Budak Pastanesi, kimi lezzetlerde özümüzü bulduğumuz, kimi lezzetleri yemeye doyamadığımız, ekmek kadayıfı, dondurma, sütlü börek ve kayık pasta başta olmak üzere 30’u aşkın geniş bir ürün yelpazesi ile sevenlerine servis vermeye devam ediyor.

Dededen toruna 66 yıllık değişmeyen lezzet, Aras ve Meryem çifti tarafından büyük bir özveri ve özenle büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Çift, bu kültürel miras değerine sahip hazinelerini, gelecek nesillerine de aktarmakta kararlı.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu