ManşetYerel Haberler

Bozkurt Dinlenirken Ortam Gerildi!

Gece geç saatlere kadar sürmesi beklenen duruşmada Ahmet Bozkurt’un oğlu Mehmet Fatih Bozkurt dinlendi. Bozkurt'un ifadeleri sonrasında zaman zaman hem duruşma alanında hem de salonda sesler yükseldi.

Gece geç saatlere kadar sürmesi beklenen duruşmada Ahmet Bozkurt’un oğlu Mehmet Fatih Bozkurt dinlendi.
Fatih Bozkurt’la ilgili iddianamede şu ifadeler yer almıştı:
Mehmet Fatih BOZKURT’un alınan savunmasında özetle;
İsias Otelcilik Turizm ve Taşıma A.Ş yönetim kurulu başkanının babası olduğunu, otelin genel işletmesi ile ilgilenmediğini, Adıyaman’daki Renault bayisini işlettiğini, oteli babasının işlettiğini, diğer kardeşlerinin de otel işletmesine karışmadığını, otelde kolon kesimi yapıldığı, kaçak kat çıkıldığı, mühürlendiği iddialarının yanlış olduğunu, otelin sağlam yapıldığını, otelin niye yıkıldığını bilmediğini, fakat yan binaların yıkımı ile birlikte yıkılmış olabileceğini, babasının inşaatı yaparken çok özen gösterdiğini, atılı suçlamayı kabul etmediğini beyan etti.
Bozkurt, mahkemedeki savunmasında benzer ifadeler kullanırken, babasının hasta olması sebebiyle kat izni başvurusunu kendisinin yaptığını ve onay aldığını ifade etti.
Otel işleriyle ilgilenmediğini mahkemede de söyleyen Fatih Bozkurt, yapılan katın kolonların sağlam olduğunu düşünerek imar barışı için başvuruda bulunduğunu belirtti.
Fatih Bozkurt, otellerinin sağlam olduğu savunması yaptı.
Yönetim kurulu başkanı olduğunu ilk ifadesinin aksine kabul eden Fatih Bozkurt, otel işleyişiyle ilgilenmediğini belirtti.
“Kaçak kat” ifadesine karşı çıkan Fatih Bozkurt, “imar barışı ile onayı alınmış, kaçak kat değil” dedi.
Müşteki avukatları Fatih Bozkurt’un savunmasının ardından sorgulamalarına başladı.
Müşteki avukatı, “kaçak yapının yapılışı malzemelerinin niteliğini bilip bilmediğini sordu.
Fatih Bozkurt, “ben bunu bilemem. Benim işim başımdan aşkın malzemeyi bilemem” dedi
“her konuda yetki verilmişse size, nasıl otelle ilgili bir şey bilmiyorum diyorsunuz” sorusunun üzerine Fatih Bozkurt, benim her şeye yetkili olmam, her şeyi yapabileceğim anlamına gelmez. Ben sadece imza atıyorum, büyütülecek bir şey yok” cevabını verdi.
Fatih Bozkurt’un sorulara yanıt verirken üslubu avukatların tepkisine neden oldu.
Yapı kayıt belgesi başvurusunun 50 gün önce yapıldığının altını çizen vekil avukatı, imar barışına çok az zaman kalmamış. Hala aynı görüşte misiniz? diye sordu:

FATİH BOZKURT’A TEPKİLER YÜKSELDİ

Fatih Bozkurt, babam tarihleri karıştırmıştır üzerinde durulacak bir konu değil yanıt verdi.
3 Şubat tarihi otelde miydiniz sorusuna Fatih Bozkurt, “cuma gün değildim” cevabını verdi. Bu söz üzerine Osman Akın söz aldı ve Fatih Bozkurt’a 3 Şubat akşamı siz beni otelde görmediniz mi? dedi. Fatih Bozkurt’da “Hayır. Hatırlamıyorum” yanıtını verdi. Akın devamla “Sigaraları nerden aldınız. diye sordu. Bozkurt buna olumsuz yanıt verdi.
Akın sabahtan beridir samimiyetsiz ifade verilmesine tepki vererek “bu bize büyük acı veriyor” dedi.
Salondan Fatih Bozkurt’a tepkiler yükseldi.
Osman Akın Fatih Bozkrut’un yanıtları üzerine öfkeyle salonu terk etti. Mahkemede Fatih Bozkurt’un birisi aracılığıyla Osman Akın’dan gümrüksüz sigara istediğini ve Akın’ın da getirdiği ifade edildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu