ManşetSporYerel Haberler

Elis Sermaye Uluslararası Organizasyona Katılamadı!

Ülkemizi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil eden Elis Sermaye’nin babası Hakan Sermaye, 2023’ün ilk yurt ışı organizasyonuna davet almalarına rağmen katılamadıklarını açıkladı.

Ülkemizi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil eden Elis Sermaye’nin babası Hakan Sermaye, 2023’ün ilk yurt ışı organizasyonuna davet almalarına rağmen katılamadıklarını açıkladı.
Sermaye’nin açıklaması şöyle:
“2023 Yılı planlanmış ve de daveti alınmış ilk uluslararası organizasyona, maalesef katılamıyoruz… Hiç bir yere kızgın, yada kırılmış değiliz. Çünkü OLMAYAN BİRŞEY’in verilmemesi için, kızgın veya kırgın olamazsınız. Bizimkisi yalnızca sisteme, düzene, plansızlığa, önemsemeyişe, bakış açısına ve geleceği görememeye bir sitem. Aslında ne bekleyebiliriz ki! Federasyonu bile olmayan bir branş için, toplamında nerdeyse 6 yıl, gerçek bir profesyonelce ise, son 3 yıldır bıkmadan usanmadan uğraşıyoruz ailece. Hatta ben çok sevdiğim futbol teknik direktörlüğüme bile ara vermişim, eşim ise kendi özel işinden feragat ediyor bu uğraş için…
Tabii ki yılmadık, tabii ki tüm konsantrasyonumuzla profesyonelce devam ediyoruz. Fakat çizdiğimiz yolda, rakiplerimizle nasıl rekabet edeceğiz ki ? Elis’in Dünya 5’incisi olduğu son uluslararası organizasyonda, ilk dörde olan tüm yarışmacılar şu an orda. Ve Elis niye yok diye, hem çocuklar, hem de aileleri bize mesaj atıp soruyorlar. Bir yarışmayı kaçırmanın ne kadar önemi var diye düşünebilirsiniz. İnanın çok önemi var. Öncelikle Elis, mevcut arenada bir vizyon yakalamış durumda. Kaldı ki, gelişim ve tecrübe açısından bu tür organizasyonların çok büyük önemi var… Önümüzde planlanmış 4 önemli Avrupa organizasyonu var. Bu organizasyonlara katılabilmek adına, gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Fakat inanın bu yalnızca bizim elimizde olan bir şey değil… Naçizane bir çağrı yapayım. Ülkemizde bireysel sporcularımıza, büyük şirketlerin katkı koyması en büyük dileğim.
Gelelim genelde mevcut duruma !!!
Yukarda paylaşımımın başında da belirttiğim gibi, ülkemizde DANS artık kabına sığacak bir büyüklükte değil. Küçüklü büyüklü dansa olan ilgi, ve de profesyonelce icrası azımsanamaz. Kaldı ki basına ve sosyal medyaya yansımayan o kadar çok başarılar var ki! Gerçekten hayret vericidir. Geçen sene ülkemizde yapılan uluslararası etkinlikler ve katılan dünyaca ünlü profesyoneller de bu işin cabası. Bu etkinlik ve de organizasyonların ülke tanıtımına ne kadar etki ettiğine inanamazsınız. Fakat gelin görün ki ülkemizde bir DANS federasyonu yok.
Bir dönem federasyon oluşumu için kısa bir uğraş verdim. Fakat baktım ki gerçekten vizyon ve de ülke sporu kaygısı yok. Dans spor mu? diye kaygısı olanlara. 2024 olimpiyatlarında Break Dance resmi branş oldu. Bir rivayete göre de bir sonraki olimpiyatlarda Latin Dans gündemde. Olur veya olmaz, dans artık olimpiyatlarda. Eh !!! Şimdi soruyorum ? Olimpiyatlarda resmi branş olan bir branş, ülkemizde de bu kadar yoğun ilgi görüyorken niye bir federasyonu olmasın. Ha çok mu zor !!! Verilsin branş olarak en yakın olan Cimnastik Federasyonuna ve bu konuda bir adım atılsın. Bakın !!! ülkemizde dansa ilgi öyle böyle değil diyorum… Bu kesinlikle çözülmesi gerekli bir sorun… İşte en başında da yazdım ya! Olumsuzlukların çözülebilmesi adına gideceğimiz bir merci olsun. Bizi savunacak bağlı olduğumuz bir federasyonumuz olsun. Konu yanlızca Elis değil. İnanın öyle başarılı çocuklarımız var ki ülkede, biraz ilgilenseniz şaşarsınız. Öğrendiğim kadarıyla! Spor dairesinden tüm dans okullarında kayıtlı sporcuların sayısı ve 2022 yılı başarıları istenmiş… İnşallah bu bir başlangıç olur da, tüm bu yazdıklarım bir cevap bulur.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu