BelediyelerManşetYerel Haberler

GÜZ-MEK Projesi İçin Çalışmalar Hızlandı

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında işbirliği programı çerçevesinde Manisa Büyükşehir Belediyesinin Mas-Mek ve Güzelyurt Belediyesi’nin ise Güz-Mek adlı meslek edindirme kursları için çalışmalar son hızıyla devam ediyor.
Güzelyurt Belediye Başkanı ve Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Mahmut Özçınar, Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilecek olan Güz-Mek (Güzelyurt Meslek Edindirme Kursu) kursları kapsamında kullanılacak malzemeler bugün Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen malzemeler Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu’nun da katılımıyla Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’a teslim edildi ve işbirliği protokolü imzalandı.
Güzelyurt Belediyesi eski kreş binasında faaliyete girecek olan meslek edindirme kurslarında kullanılacak malzeme teslim törenine Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ın eşi Tijen Özçınar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, Mas-Mek Kurs Koordinatörü Ahmet Kaplan, Proje Uzmanı Nazike Yavaş ve Kadir Emir Alpözen katıldı.
Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Güzelyurt’ta hayata geçirecekleri GÜZ-MEK kurslarının kadınlara meslek edindirme noktasında ve ekonomilerine katkı yapma anlamında önemli bir çalışma olacağını belirterek, desteği nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.
Eski kreş binasının tadil edilerek, meslek edindirme merkezinin hayat bulacağını ifade eden Özçınar, önümüzdeki yılın şubat ayında kursları başlatma hedefinde olduğunu söyledi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu da Mas-Mek kurslarının kadınlarımızın sosyalleşmelerine ve ekonomilerine büyük katkı sağladığına dikkat çekerek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kadınlara, çocuklara ve yaşlılara büyük değer verdiğini ve her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.
Güzelyurt Belediyesi eski kreş binasında faaliyete girecek olan meslek edindirme kurslarında dikiş-nakış, örgü bebek yapımı, boncuk takı, yağlı boya, seramik yapımı ve Bilgisayar Excel dersleri yer alacak.
Güzelyurt Belediye Başkanı Özçınar ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden gelen heyet daha sonra belediyenin tesislerini ziyaret etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu