BelediyelerDünyaYerel Haberler

Joe Biden İngiltere’ye Geldi

Joe Biden, başkan olarak ilk yurtdışı gezisinde İngiltere’ye geldi. İngiltere’de Boris Johnson ve Biden, Covid sonrası dönem için yeni bir Atlantik tüzüğü imzalayacak. İki lider ayrıca ABD ve İngiltere arasındaki seyahat kısıtlamalarını hafifletmeyi taahhüt etti.

ABD, 100 ülkeye dağıtmak için 500 milyon Pfizer aşı dozu satın alma sözü verdi. Ülke, dozları normal fiyattan satın alacak ve Covax programı aracılığıyla dağıtılmak üzere gönderecek.Dağıtım ABD’deki ve yurtdışındaki milletvekillerinin ABD ve Avrupa’yı aşı patentlerinden feragat etmeye çağırmasıyla geldi, böylece gelişmekte olan ülkeler ucuza ve kolayca kendi dozlarını üretebilecekler.

Keystone XL boru hattı, Yerli protestocular tarafından on yıllık aktivizmin doruk noktasında iptal edildi.

Keystone XL boru hattının Calgary merkezli geliştiricisi TC Energy, projeyi “güvenli bir şekilde sonlandırmayı ve projeden çıkmayı” planlayacağını söyledi. Boru hattının inşaatı geçen yıl Trump yönetimi sırasında başladı. Ancak Joe Biden, başkan olarak ilk icraatlarından biri olarak 9 milyar dolarlık projenin iznini iptal etti.
Cumhuriyetçiler Maaş Adilliği Yasasını çiğnediler. Senato azınlık lideri Mitch McConnell, “iki taraflılık döneminin bittiğini” ilan etti ve Demokratların geçirmeye zorladığı diğer yasa tasarılarını engelleme sözü verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu