ManşetYerel Haberler

Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu Kuruldu

32 Oda, birlik, federasyon ve dernek Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda bir araya gelerek Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu kurdu.

32 Oda, birlik, federasyon ve dernek Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda bir araya gelerek Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu kurdu.

Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’de yıkıma uğrayan bölgelerin yaralarını sarmak için 32 oda, birlik, federasyon ve dernek bir platform kurdu. Platform, ilk aşamada deprem bölgesinde bin adet prefabrik yaşam alanı kurulmasını hedefliyor.

Oda’dan yapılan açıklama şu şekilde:

Anavatan Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından yaraların sarılması amacıyla Kuzey Kıbrıs’taki 32 Oda, birlik, federasyon ve dernek 10 Şubat 2023 tarihinde Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda bir araya gelerek “Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu”nu oluşturdu. Gün, bölge halkının yaralarını sarmak, yardım etmek günüdür.

Platform ilk aşamada deprem bölgesinde bin adet prefabrik yaşam alanı kurulmasını hedeflemektedir. KKTC’den deprem bölgesine yapılacak mali yardımlar tek merkezde toplanarak şeffaf ve denetlenebilir bir şekilde Anavatan Türkiye’de depremden etkilenen bölgelerde yaşayan insanların barınma ihtiyaçlarını karşılanmak amacıyla kullanılacaktır. Platform, tüm diğer sivil toplum örgütlerinin katılımına açıktır.

Yapmayı öngördüğünüz yardımlarınızı bu amaçla pazartesi günü (13.02.2023) açılacak ve duyuracağımız hesaba aktarmanızı rica ederiz.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu