EğitimManşetYerel Haberler

Öğretmen Akademisi Öğrencileri İsyan Etti!

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) öğrencileri bu sabah Lefkoşa Terminalden Meclis önüne yürüyerek bir eylem gerçekleştirdi.

Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) öğrencileri bu sabah Lefkoşa Terminalden Meclis önüne yürüyerek bir eylem gerçekleştirdi.

Eylemde Açıklama Yapıldı:

“Adamızın ilk ve 1979 yılına kadar tek lise üstü yüksek okulu olan Türk Öğretmen Koleji, bugünkü adıyla Atatürk Öğretmen Akademisi varlığını hem İngiliz döneminde, hem 1960’ların çatışma dönemlerinde tüm zorluklara rağmen sürdüren; dahası Kıbrıslı Türk toplumunun bu adada varlığı için tarihsel bir misyon üstlenmiş bir kurumdur. Misyonu hiçbir zaman bitmemiş ve gelecekte de bitmeyecektir. Atatürk Öğretmen Akademisi’ne sahip çıkmaktan başka çıkar yolumuz yoktur.
Ne yazık ki, mevcut hükümet 85 yıldır tüm zor koşullara rağmen ayakta kalmayı başaran bu kurumun varlığına son vermek için elinden geleni yapmakta ve bu uğurda kararlar almaktan da çekinmemektedir.
Meclis’in alt komitesinde bekleyen Öğretmenler Yasası Değişiklik Tasarısı ve 30 Kasım günü alınan Bakanlar Kurulu kararı bugün bizleri buraya getirmiştir.
Atatürk Öğretmen Akademisi ile ilgili kararlar alınırken, hiç söz hakkı verilmeyen ve fikri sorulmayan biz AÖA öğrencileri bugün buradayız ve sözümüzü söyleyeceğiz.
Atatürk Öğretmen Akademisi 85 yıllık köklü bir eğitim kurumudur.
Bizler bu ülkenin her bölgesinde görev yapmaya talip olmuş gençleriz.
Ülkemizde öğretmenlik yapmak için yeterli bilgi, beceri ve donanıma sahibiz.
Bu kuruma ve bizlere güvenmiyor musunuz?
Öğretmen yetiştiren tek kurumumuz olan Akademi’ye yatırım yapın,
Öğretmenlik mesleğinin statüsünü yükseltin,
Bu ülkenin genç öğretmenlerine güvenin!
Atatürk Öğretmen Akademisi ve biz öğretmen adaylarıyla ilgili tek taraflı kararlar almaktan vazgeçin, bizleri görmezden gelmekten vazgeçin. Bizler Atatürk Öğretmen Akademisi öğrencileri olarak sürecin yakından takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu ülkenin parlak gençleri olarak kendi geleceğimiz ve ülkemizin geleceğinin her zaman bekçisi olacağız.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu