Yerel Haberler

Siyasilerin 1 Mayıs Mesajları

Bakan, milletvekili ve siyasiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan, milletvekili ve siyasiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajlarda İşçi ve emekçilerimizin özverili çalışmalarına, katkılarına dikkat çekildi.

ÜSTEL: EMEK, BİR MİLLETİN KALKINMASININ VE REFAHININ TEMEL TAŞIDIR

Başbakan Ünal Üstel, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır.” ifadelerini kullandı.

“Emeğin yüceliğini ve dayanışmanın gücünü bir kez daha kutlamanın gururunu yaşıyoruz” diyen Üstel’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Siz emekçilerimizin, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde ve kalkınmasında emeğinizin payı büyüktür. Zor şartlara rağmen yılmadan çalışan, üreten ve bu topraklara değer katan sizler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gurur kaynağısınız.

Emek, bir milletin kalkınmasının ve refahının temel taşıdır.

Sizler de KKTC’nin kuruluşundan bu yana, her alanda büyük bir özveriyle çalışarak ülkenin kalkınmasına ve refahına katkıda bulundunuz. Zor şartlara rağmen, umudunuzu ve mücadele ruhunuzu asla yitirmediniz.

KKTC hükümeti olarak bizler de sizlerin haklarını korumak ve refahını geliştirmek için her türlü çabayı göstermeye kararlıyız.

Asgari ücretten vergi kesintisi, artan enflasyon karşısında alım gücünü korumak adına bizim hükümetimiz döneminde kaldırılmıştır. Yine çalışanlarımızın lehine vergi matrahlarını yeniden düzenleyen de bizim hükümetimizdir. KKTC tarihinde en yüksek asgari ücret artışının yapılmasını sağlayan da yine UBP- DP- YDP hükümetidir.

Emekçilerimizin haklarını korumak, çağdaş çalışma koşullarını sağlamak için çalışmalarımız devam edecektir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, alın teriyle üreten, bu topraklara değer katan tüm emekçilerimize en içten dileklerimizi sunuyorum.”

ATAOĞLU’NUN 1 MAYIS MESAJI…

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, emekçilerin haklarını korumak, çalışma koşullarını iyileştirmek ve refahlarını artırmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu mesajında şunlara yer verdi:

“İşçi ve emekçilerimizin özverili çalışmaları, katkıları her zaman çok kıymetlidir. Her birinizin emek ve alın teriyle katkı sağladığı toplumumuzun değerini, bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Sizler, ülkemizin dört bir yanında, çeşitli alanlarda önemli roller üstleniyorsunuz. Gösterdiğiniz özveri ve çalışma azmi, ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için en temel bir unsur. Bu nedenle, siz değerli işçi ve emekçilerimize minnettarım.

Bizler emeğin en yüce değer olduğu bilinci ile işçi haklarına karşı hassasiyetle yaklaşıyor, aynı şekilde işçi barışının en iyi seviyede olması ve korunmasına yönelik adımlar atmayı da ihmal etmiyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da emeğe gereken değeri vermeyi kendimize bir sorumluluk biliriz.

Değerli emekçilerimizin haklarını korumak, çalışma koşullarını iyileştirmek ve refahlarını artırmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin daha iyi bir gelecek ve daha adil bir yaşamı hak ettiğine inanıyoruz.

Bu duygularla, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü canı gönülden kutluyor, tüm işçi ve emekçilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

ARIKLI: BİRLİKTE ÇALIŞMAYA VE MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, “daha adil bir dünya için birlikte çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğini” belirtti.

Arıklı, 1 Mayıs mesajında şu ifadelere yer verdi:

“1 Mayıs İşçi Bayramı, dünya genelinde işçi sınıfının haklarını ve kazanımlarını kutladığımız anlamlı bir gün. Bu özel gün, işçilerin emeği, dayanışması ve mücadelesi için bir anma ve şükran günüdür. İşçiler, her gün toplumun temel taşları olarak çalışırken, adil çalışma koşulları, insanca yaşam standartları ve eşitlik gibi temel hakları için mücadele ediyorlar.

İşçi Bayramı, geçmişteki mücadelelerin ve kazanımların bir anısı olmanın yanı sıra, bugünün ve geleceğin mücadeleleri için bir ilham kaynağıdır. İşçilerin birlikte mücadele ederek elde ettiği haklar, adalet ve eşitlik için mücadelede ışık tutan bir fenerdir. Bugün, işçilerin onurlu emeklerini ve katkılarını kutlarken, aynı zamanda daha adil bir dünya için birlikte çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.

İşçilerin haklarına saygı duyduğumuz, emeklerini değerli gördüğümüz ve onların refahını önemsediğimiz bir dünya için birlikte hareket etmek, hepimizin sorumluluğudur. Bu 1 Mayıs’ta, işçi sınıfının sesi olmaya devam edelim ve daha adil, daha eşit bir gelecek için birlikte çalışalım. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.”

BEROVA “1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ” DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı.

1 Mayıs’ın huzur ve dayanışma içinde, bayram havasında geçmesini dileyen Berova mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin dört bir yanında emek ve alın terini esirgemeden çalışan, ülkemizin sosyal ve ekonomik büyümesi, gelişmesi ve ilerlemesinde önemli rol üstlenen tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyor, bu vesileyle 1 Mayıs’ın huzur ve dayanışma içinde, bayram havasında geçmesini diliyorum.”

TÖRE: EMEKÇİNİN YANINDA OLMAYA HER ZAMAN DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, işçiye ve emeğine değer veren bir anlayışla görev yapmaya ve emekçinin yanında olmaya devam edeceğini vurguladı.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre Töre, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Ülkede ve dünyada alın teri ve emeğiyle geçinen tüm emekçileri selamlayarak mesajına başlayan Töre, “Çalışarak hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden binlerce çalışanımızın gururla idrak ettikleri bir günün içerisindeyiz. Emeğinden başka herhangi bir gücü olmayan kardeşlerimizin, millet ve devlet hayatında yeri doldurulamaz önem ve kıymeti bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ülkenin kalkınmasına katkı koyan, üretimi ve ekonomik hayatı ayakta tutan işçi ve emekçilere teşekkür eden Töre, mesajına şöyle devam etti:

“Onların refahı ve mutluluğu her daim en önemli gündem maddemiz olmalıdır. Birliğin ve dayanışmanın önemini anlatan 1 Mayıs, emekçi kardeşlerimizin alın terinin bir simgesi haline gelmiştir. Aslında hepimiz bu ülkenin birer emekçisiyiz.

İşçiye alın terine ve emeğine değer veren bir anlayışla üreteni ve üretimi önemseyerek, görev yapaya emeğin ve emekçinin yanında olmaya her zaman devam edeceğiz. Başta Meclis çalışanlarımız olmak üzere, tüm emek verenlerin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını kutlarım.”

OĞUZ: GÜÇLÜ BİR TOPLUM OLMAK ANCAK ÇALIŞAN HAKLARINA SAYGIYLA MÜMKÜNDÜR

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Oğuz, mesajında 1 Mayıs’ın, tüm dünyada işçi ve emekçilerin birliği, dayanışması ve mücadelesi için bir sembol olduğunu belirterek, “ Güçlü bir toplum olmak ancak işçi-işveren uyumu ve çalışan haklarına saygıya mümkündür” ifadelerini kullandı.

“Her çalışanın insan onuruna yakışır bir ücret ve çalışma koşullarına sahip olması gerektiğini” vurgulayan Oğuz, İçişleri Bakanlığı olarak hükümetle birlikte bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti ve “Ülkedeki iş gücü istihdamının artırılması, özellikle genç ve kadın istihdamının desteklenmesi, çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi konularda yapılan çalışmalar aynı kararlılıkla devam edecek” dedi.

Oğuz, “ülkede çalışanların hak ettikleri şartlarda çalışmalarını ve alın terinin karşılığını almalarını” arzuladıklarını belirterek, ülkenin gelişmesine ve kalkınmasına emek veren tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

TAÇOY: 1 MAYIS GÜZELLİKTİR, KARDEŞLİKTİR, BİRLİKTELİKTİR

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, 1 Mayıs’ın fark gözetmeksizin herkesin bir arada kutlaması gereken bir gün olduğunu belirterek, böyle günlerde birlik ve beraberliklerin daha bir anlam kazandığını vurguladı.

Taçoy, 1 Mayıs mesajında “Birlikte olmanın verdiği gücü yeniden keşfetmenin bir fırsatıdır 1 Mayıs.” ifadelerine yer verdi.

Taçoy mesajında, “1 Mayıs güzelliktir, kardeşliktir, birlikteliktir” ifadelerini kullanarak, günün güzelliğini gölgelemeye, kardeşliği unutturarak birlikteliği bölmek isteyenlere hiçbir zaman fırsat verilmemesi gerektiğini kaydetti.

ÇAVUŞ’IN 1 MAYIS MESAJI…

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, “Çalışanların insan onuruna yakışır koşullarda çalışabilmeleri için mücadele etmek ise hepimizin görevidir” dedi.
Çavuş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu günü, tüm emekçilerle birlikte gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirterek şunları kaydetti:
“1 Mayıs, sadece bir bayram değil, aynı zamanda tüm emekçilerin, işçilerin ve üretenlerin dayanışma günüdür.
Bu anlamlı gün, alın teriyle bu toprakları vatan yapan, her türlü zorluğa rağmen üretmekten vazgeçmeyen kahramanlarımızı anma ve onurlandırma günüdür.
Çalışanların insan onuruna yakışır koşullarda çalışabilmeleri için mücadele etmek ise hepimizin görevidir
Bu anlamlı günde, emeğin kutsallığını ve değerini bir kez daha anıyor, daha refah dolu bir toplum inşa etmek için emeğin gücüne inanıyor, bu vesileyle, KKTC’nin kalkınmasında emeği geçen tüm emekçilerimizin, işçilerimizin ve üretenlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu