ManşetYerel Haberler

Uyuşturucuya Başlama Yaşı 15’e Düştü

Girne’de dün gerçekleştirilen panelde konuşan Narkotik Müdürü Kırok, uyuşturucuya başlama yaşının 15 olduğunu açıkladı.

Girne Acapulco Otel’de başlayan KKTC Uyuşturucu ile Mücadele Stratejileri Paneli’nde açıklanan veriler ülkedeki uyuşturucu ve alkol kullanımının oldukça yüksek olduğunu gözler önüne serdi.

 Panelde konuşan Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürü Turgay Kırok, uyuşturucuya başlama yaşının 15’e düştüğünü açıkladı.

Komisyonun 2023 verilerine göre ise de alkol kullanımının yüzde 57,4; uyuşturucu kullanımı da yüzde 3.8.

Narkotik Müdürü Kırok, uyuşturucunun tüm dünyayı etkileyen global sorun olduğuna işaret ederek, mücadelenin sadece polisin çabalarıyla gerçekleştirilemeyeceğini paydaş sayısının artmasıyla başarının da artacağına dikkat çekti.

Kırok, uyuşturucu konusunda farkındalık yaratma noktasında medyaya görev düştüğünü ancak verilen bilgilere dikkat edilmesi yanlış bilgiler verilmemesi gerektiğini söyleyerek, uyuşturucu yaşının 11’e düştüğü yönünde paylaşılan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını, başlama yaşının sıklıkla 15-24 yaş arası olduğunu açıkladı.

KİMYASAL UYUŞTURUCU DA YAYGINLAŞTI

Kaçakçılık İstihbarat Harekat Bilgi Toplama Dairesi Başkanı Gazi Levent Kurtoğlu da son yıllarda geleneksel uyuşturucuların evrim geçirerek kimyasal uyuşturucuların ortaya çıktığını ve konunun önemli bir uluslararası sorun haline geldiğini belirtti.

Uluslararası iş birliklerinin bu nedenle önem kazandığını söyleyen Kurtoğlu, Türkiye’nin mücadeleye sıfır tolerans ile devam ettiğini, KKTC’ye de her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu