BelediyelerManşetYerel Haberler

6 Ay İçinde Döktüğümüz Asfalt Miktarı Geçtiğimiz 4.5 Yıl Da Dökülen Kadardır

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya hesabında yağtığı paylaşımda, “"6 ay içinde döktüğümüz asfalt miktarı geçtiğimiz dönem 4.5 yıl da dökülen kadardır." ifadesini kullandı.

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya hesabında yağtığı paylaşımda, “”6 ay içinde döktüğümüz asfalt miktarı geçtiğimiz dönem 4.5 yıl da dökülen kadardır.” ifadesini kullandı.

Şenkul’un paylaşımım şöyle:

“İyi günler Girne,

Kentimizdeki sokak hayvanların artan sayısına bağlı olarak hareket planımızın bir parçası olan kısırlaştırma işlemlerinin hızlandırılması amacı ile Belediyemize sözleşmeli veteriner hekim istihdamı için münhal çıkmış bulunmaktayız.

Bu konuya paralel olarak Girne Belediyesine ait Barınakta yeni bölümlerin inşaasına yakında başlayacağız.

Seçim döneminde verdiğimiz sözlerden biri olan Bellapais köyüne düzenli minibüs seferlerini de yarından itibaren başlıyoruz.

Burada amacımız taşımacılık yapmaktan daha çok,

güzergahdaki talebin canlanmasını sağlayarak bölge için ulaşım izni olan firmaların düzenli seferlere başlaması için fizibıl zemini yaratmaktır.

İlk 2 hafta boyunca ücretsiz olacak seferler Baldöken otoparkı ve Bellapais arasında sabah 10.00’da başlayıp 20.00’da son bulacak şekilde planlanmıştır.

Ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de bu yıl sinek sayısında belirgin bir artış olduğu bilgimizdedir.

Sağlık bölümümüz vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alarak bölgelerdeki ilaçlamaları faaliyetlerini artırmış bulunmaktadır.

Bu konuda şikayeti olan vatandaşlarımızın Alo 185 hattına bilgi vermesi bu sorunu çözmemiz açısından önemli ve değerlidir.

Kentimiz Bayram boyunca gerek sürekli ikamet eden gerekse turist olarak gelen 150 bin kişiyi ağırladı.

Bu çerçevede Su konusunda belirli bölgelerde basınç düşüşüne bağlı olarak sorunlar yaşasak da, yaptığımız ek bağlantı hatlarının işe yaradığını görmüş olduk.

Basınç sorunu yaşayan bölgelerin tespitini yaptık, bu bölgelerde altyapıya yönelik neler yapmamız gerektiğini sorumlu arkadaşlarla görüşüp, gerekenleri yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Son olarak asfalt ve yama çalışmalarına değinmek istiyorum.

Kentin genelinde yama çalışmaları aralıksız sürmektedir,buna ek olarak Bahar sokakta bu hafta yeni asfalt dökümü yapılacaktır.

Çok kötü durumda olan yollarda yama yerine bütçemiz elverdikçe yeni asfalt dökümü yapacağımızın da bilinmesini istiyoruz.

Ve son olarak 6 ay içinde döktüğümüz asfalt miktarının geçtiğimiz dönem 4.5 yıl da dökülen miktarı yakaladığını bilmenizde fayda olacağını düşünüyoruz.

Ara ara sizlerle kentimizde yapılanlarla dair bilgi aktarmaya devam edeceğiz çünkü:

Biz Birlikte GİRNEYİZ

Diğer Haberler

Başa dön tuşu