ManşetÖzel HaberlerSpor

Akdeniz Spor Birliği 20. Yaşını Kutluyor!

Ülkemizin spor sahnesine dinamizm katan Akdeniz Spor Birliği bu yıl 20. Yaşını kutluyor. Serhat Deniz liderliğinde 2004 yılında kurulan Akdeniz Spor Birliği, çatısı altında birçok spor dalını barındırıyor.

Özel Haber: Zerrin Yapıcıoğulları

Ülkemizin spor sahnesine dinamizm katan Akdeniz Spor Birliği bu yıl 20. Yaşını kutluyor. Serhat Deniz liderliğinde 2004 yılında kurulan Akdeniz Spor Birliği, çatısı altında birçok spor dalını barındırıyor.

Akdeniz Spor Birliği, basketbol, okçuluk, badminton, masa tenisi, voleybol, futbol tenisi branşlarında faaliyet göstermeye devam ediyor. Kulübün kurucusu Serhat Deniz, KIBRISLI GAZETESİ’ne 20 yıllık süreci ve kulübün önümüzdeki yıllardaki hedeflerini anlattı.

“YETİŞTİRDİĞİMİZ SPORCULAR TÜRKİYE LİGLERİNDE OYNUYOR”

Serhat Deniz, 20 yıldır özelde Girne’de genelde tüm ülkeye spor alanında hizmet veren bir kulüp olduklarını ve birçok başarıya imza attıklarını ifade etti. Katıldıkları her branşta sporcularının adından söz ettirdiğini belirten Deniz, özellikle uzun yıllar boyunca kadın futbolunda önemli bir rol oynadıklarını vurguladı. Geçmişte kulüplerinde yetişen futbolcuların şu anda Türkiye liglerinde yer aldığını ve basketbol branşında da aynı şekilde liglerde başarıyla mücadele ettiklerini dile getirdi. Bu süreçte doğru işler yaparak başarılı olduklarını söyleyen Deniz, kulübünün spor sahnesindeki etkisini ve önemini vurguladı.

“20 YIL BOYUNCA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Deniz, kulübün bu yıl basketbol, okçuluk, badminton, masa tenisi, voleybol ve futbol tenisi branşlarında faaliyet göstermeye devam ettiğini belirtti. Kulüpte 300’e yakın sporcu bulunduğunu ve bu sayının Girne bölgesi için önemli olduğunu vurguladı. 20 yıllık süre zarfında kulübün gelişiminden memnuniyet duyduğunu dile getiren Deniz, kendisinin de kurucu üye olarak bu süreçte yer aldığını ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarına 20 yıllık süreçte verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

Kulübün çocuklara sağladığı her türlü katkı ve hizmetin önemine değinen Deniz, hedeflerinin arasında kendilerine ait bir spor salonunun olması olduğunu ifade etti. Bu doğrultuda devlet yetkililerinden arazi talep ettiklerini ve olmazsa belediye veya okullarla iş birliği yaparak bir salonu hayata geçirmeyi planladıklarını aktardı. Basketbol branşına son yıllarda büyük katkı koyduklarını belirten Deniz, kulübün bünyesinde basketbol okulu ve çeşitli yaş gruplarında takımların bulunduğunu söyledi. Bu durumun kendilerini oldukça mutlu ettiğini ve birçok çocuğa hizmet verdiklerini vurguladı.

“YETİŞKİNLER İÇİN BADMİNTON ORGANİZASYONU KURDUK”

Deniz, okçuluk branşında kulübün iyi bir seyirde olduğunu ve son dönemlerde yeniden toparlanma sürecine girdiklerini belirtti. Gelecek dönemlerde okçuluk sporunda tekrar adlarından söz ettireceklerini ifade etti. Ayrıca, badminton branşında çocukların yanı sıra yetişkinlerin de katılabileceği bir organizasyon düzenlediklerini ve şu an itibariyle 20-25 kişilik bir seviyeye ulaştıklarını açıkladı. Masa tenisi branşlarının Lefkoşa’da devam ettiğini ve şu anda yapılanma aşamasında olduklarını dile getirdi.

Futbol tenisi branşında güzel bir ilerleme kaydettiklerini ve yoğun bir programlarının olduğunu belirten Deniz, bu yıl voleybol okulu branşını açtıklarını ve 25’e yakın sporcuya hizmet verdiklerini söyledi. Bu sayının giderek arttığını ve kulüp olarak sporculara daha fazla olanak sağlamak için çalıştıklarını ekledi.

“TURNUVAYI MARTİN MARANCOS ADINA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

20. Yıl kutlamaları ile ilgili turnuvalar düzenleyeceklerini söyleyen Deniz ilk organizasyonun badminton turnuvası ile başlayacağını aktardı. Deniz organizasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Bu yıl ikinci badminton turnuvamızı gerçekleştiriyoruz. 20. Yıl dönümümüz dolayısıyla bu tür etkinliklere önem veriyoruz. İlk organizasyonumuz geçtiğimiz yıl Masterlar ekibinde olan ve hayatını kaybeden Martin Marancos adına gerçekleştireceğiz. Birçok kulüpten sporcunun katılacağı bir turnuva olacak. İlerleyen dönemlerde de sokak basketbol turnuvası yapmayı hedefliyoruz”

“ÜLKE SPORUNDA SÖZ SAHİBİ OLAN ÜLKE SPORUNU YÖNLENDİREN SPORCULAR YETİŞTİRMEMİZ HEDEFİMİZ”

Deniz, son olarak şunları söyledi: “Bizim özel bir sene. 20 yıl dile kolay. Bu anlamda mutluyum. 20 yıllık süre zarfında doğru işler yaptığımızı düşünüyorum. Hem sportif anlamda hem çocuklara sosyal kültürel anlamda olumlu katkılar sağladık. Bu yüzden nice 20 yıllara diyorum. Umarım önümüzdeki süreçte de daha başarılı sporcular yetiştiririz. Ülke sporunda söz sahibi olan ülke sporunu yönlendiren sporcular yetiştirmemiz hedefimiz. 20 yıllık süreçte kulübümüze destek olan maddi manevi herkesin, sponsorlarımıza teşekkür ederiz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu