EkonomiManşet

Altın Kritik ABD Verisi Öncesi Gevşedi

Altın, ABD'den önemli enflasyon verilerinden önce üç günlük kazancın ardından rahatladı.

Altın, ABD’den önemli enflasyon verilerinden önce üç günlük kazancın ardından rahatladı.

Altın, yatırımcıların Cuma günü açıklanacak olan ve Fed’in parasal genişleme yolunu etkileyebilecek önemli ABD verilerini beklemesiyle, rekora yakın bir seviyeye yaklaşan üç günlük yükselişinin ardından gevşedi.

Piyasalar, merkez bankasının muhtemelen Şubat ayında rahatsız edici düzeyde yüksek kaldığını göstermesi beklenen enflasyon göstergesine hazırlanıyor. Bu senaryo, merkez bankası politika yapıcılarının 2024’te üç faiz indirimi uygulama planlarını yeniden düşünmesine neden olabilir.

Çarşamba günü Fed yöneticisi Christopher Waller’ın yorumları, bu yıl faiz indirimlerinin ertelenmesi veya daha az yapılması yönündeki argümanı destekledi ve borçlanma maliyetlerini düşürmeye yönelmeden önce “en az birkaç ay daha iyi enflasyon verileri” çağrısında bulundu.

Külçe, sırasıyla Salı ve Çarşamba günkü beş ve yedi yıllık tahvil ihalelerinde elde edilen güçlü sonuçların etkisiyle ABD Hazine tahvillerinin getirilerindeki düşüşten bir miktar destek gördü.

Spot altın Singapur saati ile 08:06 itibarıyla yüzde 0,3 düşüşle ons başına 2.188,71 dolara geriledi ve bu hafta yüzde 1’den fazla yükseldi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0,1 arttı. Gümüş, platin ve paladyum da düşüş yaşadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu