ManşetSiyasetYerel Haberler

Arıklı: Küfür Ve Hakarete Sahip Çıkmak Muhalefet Mi?

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, sosysal medya hesabından “küfür ve hakarete sahip çıkmak muhalefet mi?” başlıklı br paylaşım yaptı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, sosysal medya hesabından “küfür ve hakarete sahip çıkmak muhalefet mi?” başlıklı br paylaşım yaptı.
Arıklı, paylaşımında “Görüldüğü gibi sosyal medyada “Küfür ve hakaret”, maalesef muhalefetin desteği ile büyüyor” ifadesini kullandı.
İşte o paylaşım:
“KÜFÜR VE HAKARETE SAHİP ÇIKMAK MUHALEFET Mİ?
Dün bir kaç haber sitesinde, Ercandaki peyzaj düzenlemesi ile ilgili haberler yayınlanmıştı.
Bu haberlerin altına olumlu yorum yapanların yanısıra, başta bana, işletmeci firmaya, devlete ve yöneticilere küfür ve hakaretlere varan yüzlerce yorum yapıldı. Ben de bir sitenin altında küfür ve hakaret içeren yorumları kast ederek; “Bu yorumlardan bazılarını okuyunca, bu kadar ruh hastasını nasıl yetiştirmişiz?” diye sordum. Benim bu yorumum, sitelerde haber yapılınca, tetikte bekleyen aynı ruh hastaları hakaret ve küfürlerine devam ettiler.
Bu ruh hastalarını artık biliyoruz da, en garibime giden Ana Muhalefet liderinin bu küfürbaz kişilere sahip çıkarak bana yüklenmesi ve ; “Bu adamlar nasıl bakan oluyor?” mealinde eleştiri yapması oldu.
Ben de ona cevaben;”Milletvekili olurken, sana sormadım. Bakan olurken de senden izin almadım. Ama bundan sonra yapacağım yorumlar için senden izin alırım” dedim.
××× ×××
Görüldüğü gibi sosyal medyada “Küfür ve hakaret”, maalesef muhalefetin desteği ile büyüyor. Meclis Komitesinde Bilişim Yasası görüşülürken:”Gelin küfür ve hakareti yasaklayan ve ağır cezalar içeren bir kaç madde koyalım” dediğimde, buna CTP ve TDP şiddetle karşı çıkmıştı. (Tutanaklar orada. Herkes okuyabilir). Gerekçeleri ise;”Bu fikir özgürlüğüne darbe olur. Küfür ve hakaret için zem ve kadih yasası var. Şikayetçi olan dava açsın” demişlerdi. Ben de;”Yapmayın. Küfür ve hakaretin fikir özgürlüğü ile ne alakası var?” demiştim. Muhalefetin hala daha aynı fikirde olduğunu biliyorum.
Benim nasıl Bakan olduğumu sorgulayan Tufan Erhürman, iyi bir hukukçudur. Bir hukukçu olarak. “Bilişim Suçları” konusunda ne düşündüğünü bilmiyorum. Ama klasik muhalefet anlayışı ile bu tür küfür ve hakaretlere kol kanat germesini kendisine hiç yakıştıramıyorum. Bu tür küfür ve hakaretler, genellikle ırkçı-sol çevrelerden yapılması onu bu tür açıklamalar yapmaya teşvik ediyor olabilir. Bilmesi gereken şey şudur; Bu tür küfür ve hakaretler, bumerang gibi yarın sizlere de dönebilir. Gelin eleştiri ile küfür ve hakareti birbirinden ayıralım. Yarın çok geç olabilir..”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu