ManşetÖzel Haberler

Baba – Oğul Bozkurt Tahliye Talep Etti

İsias davasının ikinci duruşmasında ara karar öncesi sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Erdem Yıldız ve tutuksuz yargılanan fenni mesul Halil Bağcı savunmasını yaptı. Sanıklar yine suçlamaları reddetti; tutuklu sanıklar tahliye talep etti.

Özel Haber: SELDA BEKTAŞ – SERHAN KABLAN

İsias davasının ikinci duruşmasında ara karar öncesi sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Erdem Yıldız ve tutuksuz yargılanan fenni mesul Halil Bağcı savunmasını yaptı. Sanıklar yine suçlamaları reddetti; tutuklu sanıklar tahliye talep etti.

“BURASI BENİM HAYATIMDI, SUÇSUZUM”

Ahmet Bozkurt, yine otelin yıkılmasını depremin şiddetine bağlayarak , “Burası benim işim, hayatım, ben burayı çocuklarıma torunlarıma bırakacağım. Masraflardan kaçmadım” dedi.

Bozkurt şu savunmayı yaptı:

Ben mütehait değilim,, ben burayı kendime yapıyoprum, işim hayatım burası. Çocuklarıma torunlarıma bırakacağım iş yeri burtası. Masraftan kaçmadım, herşeyin en iyisini kullandım. Çimentosundan demirinden ne de başka malzemelerden kaçınarak ben bu işi yapmadım. Dolayısıyla benim otelimde 32 yıllık bir binadır burası.

Bizim otelimiz bugünkü şartları bile karşılıyor. Kolonların sayısının fazla oluşu, statik hesaba göre yapıldı. Biz oteli yaparken deprem bölgesinde 4. Derecede olmasına rağmen yine 2. Derecenin şiddetini de karşılayacak bir bina yapmışız.

Samsat depreminde otelimde hiçbir hasar olmadı. Yan binalarda çatlaklar oldu. Yan binanın üzerime yıkılmasıyla bizim otelimizi doğuya doğru yıktı.

Suçlamaları kabul etmiyorum. İşimi doğru yaptım, mimarlarım doğru yaptı.

OĞUL BOZKURT: OTELDE ODA FİYATLARINI BİLMEM

Tutuklu sanık Mehmet Fatih Bozkurt,

“2001 yılında babam İsias’ı kurunca ben de diğer kardeşlerim gibi %5 hisse aldım. Kurumlara başvurmuş olabilirim ama işletmecilik yapmadım, istisnalar hariç. Benim bütün gelirim giderim hepsi servis işletmeciliğinden gelir. Oda fiyatlarını bilmem, talimatlar vermem. Suçlamaları kabul etmiyorum. Takdir sizin olmakla birlikte tahliyemi talep ediyorum.” Dedi.

“BEN SADECE DEKORASYON YAPTIM”

Tutuklu sanık otelin mimari proje müellifi fennî mesul Erdem Yıldız da dekorasyon yaptığını iddia etti. Yıldız, “ Ben sadece dekorasyon yaptım, benden sonrasını bilemem. Ondan sonra ilaveler yapılmış, ek kat yapılmış hiç biriyle ilgim yoktur. Benim işimle binanın yıkılmasının hiçbir etkisi yoktur” dedi.

BAĞCI “YEMİNLE” SAVUNMA YAPTI

Gazi Üniversitesi raporu sonrası tahliye edilen fennî mesul sanık Halil Bağcı, “Bu projenin hiçbir aşamasında yoktum. Bu yapının hiçbir aşamasında benim dahil olmadığıma karşı yemin edebilirim efendim. Takdiri mahkemeye bırakıyorum” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu