ManşetÖzel HaberlerSinema TV

DAÜ Sinema Öğrencileri ve Ömer Evre’nin Eseri: “Odamdaki Yabancı”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Türkçe Programı öğrencilerinin “Sinemada Yönetmenlik ve Yapımcılık” dersi kapsamında hazırladığı uzun metrajlı film “Odamdaki Yabancı” için ön gösterim düzenlendi.

21 Aralık 2023 Perşembe günü saat 14:00’te İletişim Fakültesi M007 salonunda gerçekleşen galaya, Türkiye’de Film-Yön Başkanı, Yapımcı ve Yönetmen Biket İlhan da katıldı.

DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Elemanı Ömer Evre danışmanlığında yürütülen ders kapsamında ortaya çıkan film, Türkiye’nin önde gelen sinema figürlerinden Biket İlhan’ın da ilgiyle izlediği bir projeydi. Galada, Biket İlhan’ın Türkiye’de yönetmenlikle ilgili deneyimleri ve sektördeki rolüne dair bir söyleşi düzenlendi.

Program, film gösteriminin ardından 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde başarılı olan DAÜ Sinema ve Televizyon öğrencilerine şeref ve yüksek şeref sertifikalarının takdimiyle devam etti. Bu başarı, öğrencilere film yapım sürecinin her aşamasında edindikleri bilgi ve becerilerin bir göstergesi olarak kabul edildi.

Odamdaki Yabancı Filmi Hakkında

Tür: Gerilim

Film Konusu: Başrollerini Zeynel Sürücü ve İletişim Fakültesi Bölüm öğrencilerinden Tuğberk Demirkent’in paylaştığı film Başarılı bir Yönetmen olmak hayali ile üniversiteye kayıt yaptıran ve kampüs yaşamına alışmaya çalışan Korhan’ın hayatı kaldığı yurt odasına Atalay’ın yerleşmesiyle değişir. Başında Korhan için her şey yolundadır ancak bir sabah uyandığında Tayfun hocasının Karısı Sedef’in ölüm haberi işleri değiştirir. Artık Korhan ve arkadaşlarının güvenliği tehlikededir. Gerçek ortaya çıkmaya çalışırken beraberinde acı verici sırları da ortaya çıkarır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu