DünyaManşet

İnanılmaz Kurtuluş!

İnanılmaz kurtuluş:' Gülümseyin, yaşıyorsunuz'

90 metre yükseklikten uçuruma düştüler… İnanılmaz kurtuluş:’ Gülümseyin, yaşıyorsunuz’

ABD’de yaşayan 23 yaşındaki Cloe Fields ve 24 yaşındaki erkek arkadaşı Christian Zelada inanılmaz bir kurtuluş hikayesinin başrolünü oynadılar.

Cloe ve erkek arkadaşı Christian, San Gabriel sıradağlarından geçen ve orman manzaralı ‘Angeles Crest’ yolunda araba sürmeyi çok seviyordu ancak son yolculuklarında işler hiç beklemedikleri bir şekilde ters gitti.

Arkadaki Araca Yer Açmaya Çalışırken Kontrolü Kaybettiler

Otomobil reklamlarında sıklıkla fon olarak kullanılan dramatik virajlı yolda yolculuklarına devam eden çift arkalarından gelen başka bir aracın ısrarla korna çalması üzerine ona yer açmak için kenara çekilmeye çalıştı. Ancak bu sırada arabanın kontrolü kaybettiler ve kendilerini uçuruma doğru sürüklenirken buldular.

“Bildiğimiz Tek Şey Düşüyorduk”

Insider’a konuşan Cloe “Bundan sonra bildiğimiz tek şey düşüyorduk” dedi ve ekliyor “Bağırarak erkek arkadaşımın adını söylüyordum ama tam olarak ne yaşadığımızı kafamda oturtamamıştım”

Christian kız arkadaşını sakinleştirmek için sürekli ‘sorun yok, sorun yok’ diyordu ancak uçurumdan aşağı giderken o da kendi kendine “demek ki her şey böyle bitecek’ diye düşündüğünü itiraf etti.

Araç uçurumdan 90 metre aşağı yuvarlandıktan sonra ters bir şekilde Monkey Canyon’a düştü. Otomobil korkunç bir hale gelse de çift mucizevi bir şekilde hayatta kalmıştı.

Ters duran arabanın içinde ilk şoku atlatan gençler emniyet kemerlerini çıkarıp hızla dışarı çıktılar.

Birbirlerinin durumunu kontrol eden çift küçük yaralanmalar ve morluklar dışında bir şey olmadığını görünce rahat bir nefes aldı. Ancak onları bekleyen bir başka sorun daha vardı.

40 Derece Sıcak, Telefon Yok… Issız Alanda Tek Başlarına Kaldılar

Yaz aylarındaydılar, öğlen saatleriydi ve hava 40 dereceydi. Çift otoyolun metrelerce altında, kimsesizliğin ortasındaydı. Parçalanmış arabanın içinde cep telefonlarını aradılar ancak bulamadılar.

Büyük bir çaresizlikle çevreyi tarayan genç çift,düştükleri yerin 10 metre uzağında Cloe’nin cep telefonunu buldu ancak tam da bekledikleri gibi telefon parçalanmıştı ve sinyal almıyordu.

90 metre yükseklikten uçuruma düştüler… İnanılmaz kurtuluş: Gülümseyin, yaşıyorsunuz

Ekranda Beliren Sürpriz Mesaj Her Şeyi Değiştirdi

Cloe kırılmış telefonunu açmaya çalışırken ekranda sürpriz bir mesaj belirdi.

Yaşadıkları kabusu tersine çeviren o mesaj Apple’ın çarpışma algılama özelliğinin bir parçasıydı. Trafik kazası algılama özelliğine sahip telefon acil servis ile iletişime geçmişti.

Kurtarma Ekipleri Yarım Saat İçinde Geldiler

Telefon kapsama alanı dışındayken bile acil servis ile iletişime geçmeye yarayan uygulamaya, çiftin konum bilgilerini ve durumlarını yetkililere bildirmesine yardımcı oldu. Yarım saat sonra kurtarma ekiplerini taşıyan bir helikopter bölgeye geldi ve çifti kurtardı.

“Gülümseyin, Yaşıyorsunuz”

Los Angeles Güvenlik Hizmetleri, çiftin kurtarıldığı anlara ait görüntüleri yayınladı.

Sosyal medyada dikkat çeken görüntülerde çiftin kanyondan çıkarıldığı ve helikoptere alındığı anlar görülüyor ve arama kurtarma ekibinden birisi gençlere sesleniyor: “Gülümseyin, yaşıyorsunuz”

Daha Yeni Kullanıma Sunuldu

Cloe’nin daha yeni aldığı telefonunda olduğunu bile bilmediği özellik, Kasım ayı ortasında kullanıma sunuldu. Şu anda iOS 16.1 veya üstünü çalıştıran IPhone 14 ve IPhone 14 Pro cihazlarında bulunuyor.

Uygulama ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda ve Birleşik Krallık’ta kullanılabiliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu