DünyaManşet

İsrail ordusu, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne Operasyon Başlattı

İsrail ordusu, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne operasyon başlattı. İsrail, hastanede olduğunu iddia ettiği Hamas üyelerine "teslim ol" çağrısında bulundu. Sivillere zarar vermemek için sağlık ekibi ve tercümanların da destek verdiği operasyonun istihbarat bilgisi üzerine yapıldığı açıklandı. Hamas, hastane baskınından ABD Başkanı Joe Biden'ı sorumlu tuttu.

İsrail ordusu, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne operasyon başlattı. İsrail, hastanede olduğunu iddia ettiği Hamas üyelerine “teslim ol” çağrısında bulundu. Sivillere zarar vermemek için sağlık ekibi ve tercümanların da destek verdiği operasyonun istihbarat bilgisi üzerine yapıldığı açıklandı. Hamas, hastane baskınından ABD Başkanı Joe Biden’ı sorumlu tuttu.

İsrail ordusu, Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi’ne Hamas üyelerinin saklandığı iddiasıyla operasyon başlattı.

Operasyon, ABD’nin Hamas’ın Gazze’de bazı hastaneleri saklanmak için kullandığı yönünde alınan istihbarat bilgisini paylaşmasının ardından düzenlendi.

İngiliz haber ajansı Reuters, İsrail güçlerinin operasyonu hastanenin belirli bir bölgesinde gerçekleştirdiğini, operasyona başlamadan önce ise hastanede olduğunu iddia ettiği tüm Hamas üyelerine “teslim ol” çağrısında bulunduğunu aktardı.

Operasyona, sivillerle iletişim kurmak için Arapça tercümanlar ve sağlık ekiplerinin de destek verdiği açıklandı.

İsrail ordusu, operasyonun bir istihbarat bilgisi üzerine düzenlendiğini duyurdu. Hastaneye giren İsrail güçlerinin operasyon için özel eğitim aldığı belirtildi.

Hamas, Şifa Hastanesi baskınından ABD Başkanı Joe Biden’ı sorumlu tuttu. 

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite ise Şifa Hastanesi’ne baskın düzenlenmesinin bir savaş suçu olduğunu söyledi.

İsrail’in, Şifa Hastanesi’nin Gazze’deki direnişin sevk ve idare merkezi olduğunu ispat etmeye çalıştığını ancak bunda başarısız olacağını dile getiren Sevabite, “İşgal güçlerinin, hastaneye silahlar sokarak belirli şekilde düzenleyip görüntülerini çekeceği” tahmininde bulundu.

Sevabite, Şifa Hastanesi’ne ilişkin yaptıkları girişimleri, şöyle anlattı:

“Birkaç gün önce tüm uluslararası örgütlere ve Kızıl Haç’a Şifa kompleksindeki yaralıların kurtarılması için çağrıda bulunduk, ancak onlar yanıt vermeyi reddettiler ve kendilerini işgalin hedefleriyle aynı hizaya getirerek olup bitenlerin sorumluluğunu üstlendiler.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu