DünyaManşet

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 66. gün

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 66. güne girildi. Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bine yaklaştı, 50 bine yakın Filistinli yaralandı

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 66. güne girildi. Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bine yaklaştı, 50 bine yakın Filistinli yaralandı. Gazze’nin en büyük kenti Han Yunus, İsrail tarafından yoğun bir şekilde bombalanıyor. Harabeye dönen Şeyaya kentine İsrail bayrak çekti. Gazze’nin hem güneyinden hem kuzeyinden şiddetli çatışma haberleri geliyor. İşte Gazze’deki son durum…

İsrail’in Gazze’ye şiddetli saldırları çatışmaların 66. gününde devam ediyor. Saldırının odağında Gazze’nin en büyük kenti Han Yunus var.

Kentten, sürekli yoğun duman yükseliyor. Bombardımanın şiddeti sınırdan görülebiliyor.

Bölgeden çatışma haberleri de geliyor. Çatışmaların yoğun olduğu, İsrail’in doğudan ilerleyişini yavaşlattığı belirtiliyor.

Görgü tanıklarına göre İsrail tankları Han Yunus’un merkezine ulaştı. Tankların Abdülnasır Caddesi’nde olduğu, çevredeki binalara keskin nişancılar yerleştirildiği belirtildi.

Hamas ile ittifak halindeki İslami Cihad da, Han Yunus’ta İsrail askerleriyle çatıştıklarını duyurdu. İslami Cihad, Gazze kentindeki çatışmalardan bir video paylaştı.

Gazze’nin kuzeyinden de çatışma haberleri geliyor. Çatışmalar, en kuzeydeki Cebaliye ile Gazze kentinin Şeyaya mahallesinde yoğunlaştı. İsrail Gazze’nin kuzeyindeki operasyonun büyük ölçüde tamamlandığını duyurmuştu.

Ancak bölgede kalan siviller bugüne kadarki en şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtiyor. İsrail ordusu Gazze’de 250’den fazla hedefin vurulduğunu açıkladı.

Güneyde Hamas’ın askeri iletişim tesisi ile tünel girişlerinin hedef alındığı belirtildi. Şeyaya’da ise komuta merkezinin vurulduğu ifade edildi. Ordu, bombardımanın görüntülerini de paylaştı.
Gazze kentinden dehşet verici bir başka görüntü geldi. Şeyaya’nın ortasındaki meydana İsrail bayrağı çekilmesi dikkat çekiyor.
Han Yunus’a ağır bombardıman nedeniyle halk bir kez daha yollara düştü. Filistinliler Han Yunus’tan, Mısır sınırındaki Refah’a kaçıyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu