ManşetÖzel HaberlerPolisiyeYazarlar

İşte Dürüst’ü Tutuklatan Skandal Zinciri

Sahte diploma skandalı eski Bakan ve eski UBP milletvekili Kemal Dürüst ile bürokrat eşi Maray Dürüst’ün tutuklanmasıyla büyüyor.

Sahte diploma skandalı eski Bakan ve eski UBP milletvekili Kemal Dürüst ile bürokrat eşi Maray Dürüst’ün tutuklanmasıyla büyüyor.

HABER/ SELDA BEKTAŞ

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) Mütevelli Heyeti üyesi Kemal Dürüst,
“Sahte belge düzenleme, Sahte belgeyi tedavüle sürme, sahtekarlıkla para Temini, Sahte Belge Düzenlenmesini Tahrik etme” suçlarından tutuklanarak bugün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne getirildi.
Dürüst ile birlikte ilk tutuklanan zanlılar Üniversite Genel Sekreteri Serdal Gündüz ile Uluslararası Ofis Sorumlusu Amir Shakira da mahkemeye getirildi.

BİR YENİ TUTUKLU

Bu arada soruşturma kapsamında 3 gün önce tutuklanan Aluser Ltd. İşletemicisi Serdal Kuru da mahkemedeydi.

19 SAHTE FATURA YÜZBİNLERCE LİRALIK DOLANDIRICILIK

Skandalın tahkikatını yürüten Mali Şube’de görevli polis memur Ortunç Özbaylı,
Kemal Dürüst’ün sahtekarlık ve dolandırmak maksadıyla üniversiteye mal ve hizmet alımı yapmadan 6 farklı şirkete ait 19 adet sahte faturayı tedavüle sürüp 926 bin 286 TL temin edilmesini sağladığını bildirdi.

3 SAHTE FATURA OĞLU VE KIZININ ŞİRKETİNDE DÜZENLENDİ

19 adet faturadan 3 adedinin de Dürüst’ün kontrolünde olan kızı ve oğluna ait Ha-Os Hayvancılık Ltd. isimli şirkete ait olduğunu bu faturalardan 165 bin TL temin ettiğini belirten Özbaylı, sahte fatura yazdığı belirtilen Alayköy’de faaliyet gösteren Aluser isimli alüminyum işi yapan şirkete de 24 Ocak 2024 tarihinde üniversite tarafından 77 bin TL ödeme yapıldığını hemen ertesi günü de Aluser isimli şirketin işletmecisi Serdal Kuru’nun 60 bin TL’yi Dürüst’ün hesabına yatırdığını bildirdi.

EV VE OFİSİNDEKİ BİRÇOK BELGEYE EL KOYULDU

Tahkikat memuru Özbaylı, Dürüst’ün ev ve ofisinde yapılan aramada birçok evrağa el konulduğunu, aracında da Aluser isimli şirkete ait 2 adet çek yaprağı fotokopisi, teklif forumları bulunduğunu bildirdi.
Polis, yaklaşık 10 kişiden ifade alınacağını, suç ortaklarının olup olmadığını araştırılacağını belirtti. Polis ayrıca, tahkikatın yeni başladığını ve bahsedilen rakamın daha da aratabileceğini bildirdi.

Mahkeme, Dürüst’ün soruşturma maksatlı 3 gün tutukluk emri verdi.

BUGÜNE KADAR 7 TUTUKLU

7 Şubat’ta Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından başlatılan soruşturma ile patlak veren sahte diploma skandalında, UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak’ın da adı geçtiği iddia ediliyor.
Soruşturma kapsamında sahte diploma skandalı ve vurgun olayı ile ilgili olarak bugüne kadar Kooparatif Şirketler Mukayitliği’nde Müsteşar olarak görev yapan ve diplomasının sahte olduğu ortaya çıkan Çelebi Ilık’la birlikte 7 kişi tutuklandı.

Bugün mahkemeye çıkarılan Gündüz, Shakira ve Kuru’nun da tutukluluk süreleri 6’şar gün uzatıldı. 

BURADADAN DİĞER ZANLILAR İLE İLGİLİ DEVAM HABERİNE BAKABİLİRSİNİZ…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu