ManşetÖzel Haberler

OTEL ÇALIŞANLARINDAN BEKLENEN İFADELER: HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUZ!

İsias Davası’nın 3’üncü gününde tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda belboy İbrahim Kaya ile elektrik teknisyeni Enver Demir dinlendi.

Özel Haber: Selda Bektaş

İsias Davası’nın 3’üncü gününde tanıklar dinlenmeye devam ediyor. Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda belboy İbrahim Kaya ile elektrik teknisyeni Enver Demir dinlendi.

Tanık İbrahim Kaya, şunları anlattı:

Ben otelde belboyum otelle ilgili bir bilgim yok. Otelin tadilatların sırasında (201-2018 ) yoktum. Ben otel tadilatı yapılırken çalışmıyordum. Otel çalışanları patronu olarak Ahmet Bozkurt’u görürdük. Ahmet Bozkurt’un üst kattaki ofisi zaten yapılmıştı. Aile üyelerinin üst kata çıktığını görmedim. Aile üyeleri orada 2-3 gün kaldıkları oluyordu. Efe Bozkurt 2020 gibi çalışmaya başladı. Personel gibi çalışıyordu.

10 KATLI BİNA DEPREMDEN SONRA 3’ÜNCÜ KATA KADAR İNMİŞTİ

Müşteki Avukatlarının bir sorusu üzerine Kaya, gelen misafirleri karşıladığını Ahmet beyin ofisine hiç çıkmadığını söyledi. Deprem olduktan sonra oteli gördüğünü söyleyen Kaya, 10 katlı binanın üçüncü kata kadar göründüğünü ifade etti.

Otelin içinden terasa çıkılıp yan binaya geçildiğini belirten Kaya, Ahmet Bozkurt’un genelde lobide oturduğunu söyledi.

ELEKTRİK TEKNİSYENİ DE BİR ŞEY BİLMİYOR….

Duruşmada diğer tanık Enver Demir de dinlendi.

Orada teknik eleman olarak çalışıyordum. Deprem sırasında izinliydim, orada değildim. Ahmet Bozkurt, sabah ilk geldiğinde muhasebeye geçerdi, lobide otururdu. Bu otelin sahibi Ahmet Bozkurttur. Aile fertlerinin, oteldeki pozisyonlarını bilmiyorum. Arada sırada otelde kalırlardı. Otel yapılırken elektrik işini de yapmıştım. Erdem Yıldız isimli şahısı da otelin mimarı olarak biliyorum.

Ben varken 2018 yılında otelin teras katında bir tadilat yapılmıştı, kolon kesildiğini görmedim.

Müşteki avukatlarının sorusu üzerine Demir,  Ahmet beyin teras kattaki ofisine girdiğini, 6 metrekare civarında bir oda olduğunu, tuvalet ve banyosunun olmadığını, yola baktığını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu