ManşetSiyasetSon DakikaYerel Haberler

Solyalı: Nazım Çavuşoğlu İstifa Etmelidir!

CTP Milletvekili Ürün Solyalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu istifaya davet etti.

CTP Milletvekili Ürün Solyalı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu istifaya davet etti.

Solyalı, “Laiklik çok sık tartışılır oldu. Bunu tartışmanın dahi gerçekten çok büyük bir tehlike olduğunu halk olarak idrak etmek zorundayız. Uzun süredir ve sıklıkla işaret ettiğimiz gibi sistematik bir saldırı var.” dedi.

İşte o paylaşım şöyle:

“Laiklik çok sık tartışılır oldu.

Bunu tartışmanın dahi gerçekten çok büyük bir tehlike olduğunu halk olarak idrak etmek zorundayız.

Uzun süredir ve sıklıkla işaret ettiğimiz gibi sistematik bir saldırı var.

Özellikle 3 Mart 2021 tarihinde imzalanan ve takriben 36 gün sonra kamuoyu ile paylaşılan ve içerisinde sadece yasalarımızda değişiklik değil ekonomik, sosyal, sendikal hakların tamamen geriletilmesi ile özellikle laiklik ilkesinin dahi değiştirilmesini öngören ve din hizmetlerinin devletin merkezine oturtulacağı  yazılı bir taahhüd verdi UBP-DP-YDP hükümeti.

Din İşleri başkanlığında olan kişinin kafa yapısı ve misyonu ortada.

Bu taahhüdleri veren ve bir bir uygulamaya koyan “dokunulamaz” bakan Nazım Çavuşoğlu da taahhüdlerini bir bir yerine getirme peşinde.

Öğretmen Sendikalarına karşı açtığı savaşı çok net olarak görüyoruz. Örgütlü mücadeleyi kırma sözünü ne pahasına olursa olsun hayata geçirmekte kararlı.

Küçük yaştaki çocuklara camilerde  kuran kurslarını daha geçen haftalarda toplum nezdinde tartıştık. Laiklik konusunda Anayasa Mahkemesi’nin kararına uyma zorunluluğunu ve din eğitiminin plan-programı, eğitmenlerin nitelikleri, eğitim yeri ve ortamı  Eğitim Bakanlığının denetim ve gözetimine tabi olmadığı müddetçe, verilen iznin Anayasa’nın 23. (Vicdan ve Din Hürriyeti) ve 59. (Öğrenim ve Eğitim Hakkı) maddelerinin kapsamından çıkacağını ortaya koyduk.

Bu kafa yapısındaki Eğitim Bakanlığının böyle bir denetim yapma ehliyeti de olmadığı ortaya çıkmıştır.

Bu eğitim ve denetim pedagojik formasyondan uzaklaştıkça çocuk istismarının kaçınılmaz olduğu bir gerçek ve kabul edilemez.

Bizim uzmanlarımız tarafından hazırlanan müfredata müdahale ettirmek de nedir?

İradeye,  enerji , ercan , limanlar sözleşmelerine müdahale bitti, eğitim müfredatına da müdahale siler için makbul hale mi geldi?

Nazım Çavuşoğlu istifa etmelidir!

Kendi kurumlarını, uzmanlarını, kültürünü başka yerlere yaranacak diye hiçe sayan bir tavır, çocuk istismarına yol açan bir “ihmal” veya “rıza” kabul edilebilir değildir.

Bu konuda öncelikle veliler, sendikalar, siyasiler ile tüm toplum mücadele vermelidir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu