ManşetSeçimSiyaset

“Tüm Yolsuzluk Ve Haksızlıkların Peşine Düşeceğim”

Bağımsız Milletvekili adayı Meriç Erülkü, Milletvekili seçilmesi durumunda yapacaklarını açıkladı.

Bağımsız Milletvekili adayı Meriç Erülkü, Milletvekili seçilmesi durumunda yapacaklarını açıkladı.

Erülkü, Meclis içi ve dışında hem yazılı, hem sözlü, hem de bakanlarla yüz yüze görüşerek var olan sorunların çözümü için mücadele vereceğini kaydetti.

Ülke genelinde suç oranlarını düşürmek ve gençleri bilinçlendirmek için Fasıl 154 Ceza yasasını Liselerde son iki sene içinde bilinçlendirici ders kapsamında okutmak için hükümet nezdinde girişim yapacağını dile getiren Erülkü, sınavsız, sadece katılımla öğrencilerin ülkede nelerin suç oluşturduğunu öğrenmesi ve suçların cezalandırma sistemi konusunda bilgi edinmesi sayesinde yıllar içinde suç oranlarının azaltılabileceğini kaydetti.

Erülkü, verilecek dersler sayesinde hukukun üstünlüğü ilkesinin gençlere öğretilerek anayasanın en önemli ilkelerinden birine sahip çıkmalarının sağlanabileceğini vurguladı.

2006 yılından beridir ülkede faizlerin kısıtlanması konusunda herhangi bir yasa olmadığına da dikkat çeken Erülkü, Meclis’te son 17 yıldır, 25 Haziran ara seçimine katılan her partinin en az bir defa hükümete geldiğini ve hepsinin de son 17 yılda mecliste yer aldığını kaydederek, “Hiçbiri faiz yasasıyla ilgili girişim yapmamış, ülke insanımızı acımasız şekilde kontrolsüz faiz uygulamalarının altında ezmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Benim yasa tasarım da dahil olmak üzere, her türlü çalışmam hazırdır.” diyen Erülkü, her meclis konuşmasında bu konuyu gündeme taşıyarak bu yasanın hazırlanması için yoğun çaba vereceğini vurguladı ve “dünyada, faizlerle ilgili herhangi bir denetim olmayan tek ülkeyiz!” ifadelerini kullandı.

Erülkü ayrıca, polislerin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi ve idaresi için özerk komisyon kurularak demokratik şekilde yönetilmesini sağlamak için yasa çalışmaları yapıp Meclis’teki sesi olacağını vurguladı.

Seçim sonrasında ilk 15 gün içinde Lefkoşa’da, her vatandaşın derdini, sıkıntısını, devlet işleriyle ilgili çözümleyemediği konuların kendisine aktarılabilmesi için bir “İrtibat Ofisi” kurulacağını dile getiren Erülkü, “İrtibat Ofisi”nde çalışmak üzere genç, dinamik, tercihen hukuk alanında bilgili kişileri istihdam edileceğini ve vatandaşlardan gelen şikayetlerin dinlenerek çözüm üretileceğini vurguladı.

Erülkü, vatandaşın yalnız olmadığını, milletin bir vekilinin onun yanında olduğunu hissettireceğini vurgulayarak, “çözüm odaklı çalışarak vatandaşın hakkının yenmesine izin vermeyeceğim. Bu ofisin tüm giderleri alacağım milletvekili maaşından karşılanacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yapılan her haksız, yersiz, gereksiz işlem, istihdam ve harcamanın peşine düşeceğini vurgulayan Erülkü, “Bunları meclis kürsüsünden ifşa ederek hakkı yenen vatandaşların sesi olacağım. Bunlarla kimlerin menfaat sağladıklarını, haksızlıkları yapanlarla birlikte ve isimleriyle kürsüden tüm vatandaşlara duyuracağım. Bunlarla ilgili mahkemelerde dava açmak için her yolu zorlayacak, kurucu üyesi olduğum bazı dernekler vasıtasıyla mahkemelere müracaat edip hakkımızı hukuk yoluyla arayacağım.” dedi.

Devletin Anayasada ve yasalarda tanımlanan yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlamak için yapılması gereken her türlü girişimi meclis içinde ve dışında yapacağını vurgulayan Erülkü, verdiği sözleri ve yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyerek hükümetin mağdur ettiği polis, öğretmen, çiftçi, hayvancı, memur, özel sektör için yapacağı girişimlerin ısrarcı bir tutumla takipçisi olacağını kaydetti.

İktidar ve muhalefetin fazladan Milletvekili ihtiyacı olmadığına değinen Erülkü, iktidar partilerinin yaptıkları icraatların ortada olduğunu vurguladı.

Milliyetçiliği öne çıkaran, devlete sahip çıkıyormuş gibi yapan partilerin, kurucu Cumhurbaşkanı’nın anıt mezarını dahi bitiremediklerini vatandaşa açıklamak zorunda olduklarını dile getiren Erülkü, son zamanlarda vatandaşın lehine yasa yapıldığını göremediklerini, meclisteki partilerin oy birliği ile kendilerini denetlemeyi önleyen ve ceza almalarının önüne geçen yasa yaptıklarını gördüklerini vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu