Otomotiv

Tesla Fabrikası Türkiye’ye Kurulacak Mı?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın SpaceX’in kurucusu Elon Musk ile geçtiğimiz aylarda yaptığı görüşmede Türkiye’yi tercih etme çağrısına rağmen, Musk’ın tercihi Hindistan oldu.

Elon Musk, Türkiye’yi Tesla’nın yeni fabrikası için değerlendirmek yerine, 2 milyar dolarlık fabrika yatırımını Hindistan’a yapma kararı aldı.

Bloomberg’in haberine göre, Tesla’nın yeni fabrikası için Hindistan ile anlaşmaya yakın olduğu ve Ocak ayında düzenlenecek olan Vibrant Gujarat Küresel Zirvesi’nde resmi olarak açıklanması planlanıyor.

Elon Musk’ın, Hindistan’ın Gujarat, Maharashtra ve Tamil Nadu eyaletlerini tercih etmesinin nedeni, bu bölgelerin elektrikli araçlar ve ihracat için uygun ekosistemlere sahip olmaları olarak belirtiliyor.

15 MİLYAR DOLARA KADAR ÇIKABİLİR

Tesla, Hindistan’da en az 2 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planlarken, ülkeden otomobil parçaları alımlarını 15 milyar dolara kadar çıkarabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, şirketin maliyetleri düşürmek amacıyla bazı bataryaları Hindistan’da üretmeyi düşündüğü belirtiliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu