ManşetÖzel HaberlerYaşam

Doğa Sevgisiyle Dolu Bir Öğretmenin Hikayesi

Emekli Öğretmen Hüseyin Başaran’ın yaşamı, sade bir tarzda geçse de doğa tutkusunu coşkuyla yaşadığı bir öyküye sahip.

Erdemli (Tremese)-Larnaka doğumlu emekli öğretmen Hüseyin Başaran’ın yaşamı, sade bir tarzda geçse de doğa tutkusunu coşkuyla yaşadığı bir öyküye sahip. Kendisiyle yaptığımız röportajda, hayatının farklı dönemlerini, doğaya olan sevgisini ve sade yaşam felsefesini paylaştı.

Hüseyin Başaran, öğretmenlik kariyerine Kıbrıs’ta başladı. İlköğrenimini köyünde tamamladıktan sonra, ortaokul eğitimine Beyarmudu Ziraat Ortaokulu’nda devam etti. Ancak lise eğitimini askıya alarak üç buçuk yıl boyunca mücahitlik görevini yerine getirdi. Bu süreçte lise eğitimini de tamamlamayı başardı.

1971 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun olan Başaran, Kıbrıs’ta iş bulamayınca İstanbul’a döndü. Kıbrıs Bürosu’nda sayman-sekreter olarak görev yaptıktan sonra, öğretmenlik kariyerine döndü ve Güzelyurt Kurtuluş Lisesi ve Anafartalar Lisesi’nde felsefe öğretmeni olarak görev aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda müfettişlik görevinin ardından 1997 yılında emekliye ayrıldı.

Emeklilik sonrası yaşamında Hüseyin Başaran, çocukları ve torunlarıyla birlikte sade bir yaşam sürdürüyor. Boş zamanlarını doğaya duyduğu sevgiyle birleştirerek bahçesinde geçiriyor. Çatalköy’de yetiştirdiği organik sebzelerle dolu bahçesi, doğanın güzelliklerini yaşama fırsatı sunuyor.

Bahçesinde organik gübrelerle büyütülen sebzeler, sağlıklı ve lezzetli bir sofranın temelini oluşturuyor. Toprakla olan bağı, doğanın döngüsü içinde yer alma hissi, Başaran için büyük bir mutluluk kaynağı.

Doğa tutkusu, sadece bahçecilikle sınırlı değil. Aynı zamanda amatör bir fotoğrafçı olan Başaran, çevresindeki güzellikleri ölümsüzleştirmekten keyif alıyor. Gün batımının renkleri, ağaç gölgeleri ve doğanın her detayı, onun için birer sanat eserine dönüşüyor. Fotoğrafçılık hobisi, yaşamın en güzel anlarını yakalama ve paylaşma fırsatı sunuyor.

Hüseyin Başaran’ın yaşamı, sade ve anlamlı bir tarzda ilerlerken, doğa sevgisi ve sade yaşam felsefesi onun için büyük bir mutluluk kaynağı olmuş. Bahçesinde yetiştirdiği organik sebzeler ve doğanın güzelliklerini fotoğraflayarak, hayatın tadını çıkarmaya devam ediyor. Kendi yaşam tarzıyla çevresine ilham kaynağı olan emekli öğretmen, samimiyetin ve sevginin buluşma noktası olan evini sevdikleriyle paylaşmaktan mutlu oluyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu