ManşetÖzel HaberlerPolisiyeYazarlar

Dürüst’ün Tutukluluk Süresi 6 Gün Uzatıldı

Polis, üniversitedeki sahte diploma ve vurgun soruşturması kapsamında, okuldan sahte diploma aldığı tespit edilen 1 kişinin arandığını açıkladı.

HABER/ Selda BEKTAŞ

Polis, üniversitedeki sahte diploma ve vurgun soruşturması kapsamında, okuldan sahte diploma aldığı tespit edilen 1 kişinin arandığını açıkladı.
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi ’de (KSBU) yürütülen soruşturma kapsamında Mütevelli Heyeti üyesi Başkan Vekili Kemal Dürüst tutukluk süresinin dolmasının ardından Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne getirildi.

YENİ BULGULAR…

Soruşturmanın tahkikatını yürüten Mali Polis Ortunç Özbaylı, “Sahte Belge Düzenleme, Sahte Belgeyi Tedavüle Sürme, Sahtekarlıkla Para Temini, Sahte Belge Düzenlenmesini Tahrik Etme ve Suç Gelirinin Aklanması” suçlarından tutuklu bulunan Kemal Dürüst ile ilgili yeni bulgularını mahkemeye aktardı.
Polis, Kemal Dürüst’ün talimatı ile 2 kiralık aracın “kiralandı” gibi göstererek, okuldan 50 bin TL ödeme yapıldığını, yine Dürüst’ün talimatı ile bir kişiye 410 bin TL’lik bir ödeme yapıldığını ancak bu ödeme ile ilgili üniversitenin bir mal veya hizmet almadığı yönünde şikayet olduğunu belirtti.
Polis, yine Serdal Gündüz ile Kemal Dürüst’ün mal ve hizmet alınmadan okula sahte fatura vererek, 914 bin TL temin ettiklerini; 40 bin TL, 45 Bin dolar ve 700 Euro’luk meblağın da zanlılara elden verildiğini bildirdi.
Polis, zanlı ile ilgili toplam 51 ifade alındığını, son beş günde 11 ifade alındığını ve alınması gereken 31 ifade daha olduğunu ve aranan 1 kişinin olduğunu açıkladı.

SAHTE DİPLOMALI 1 KİŞİ DAHA TESPİT EDİLDİ

Polis, Dürüst’ün bir kişiye sahte diploma alması için geçerli notların değiştirilmesi ve kişinin üniversiteye olan borcunun silinmesi için talimat verdiğini aktardı.
Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlının alınacak ifadelere ve emarelere etki edeceğinden 6 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Kemal Dürüst’ün Avukatı 6 gün ek tutukluluk süresine itiraz etmedi.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç, zanlının 6 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu