ManşetÖzel HaberlerPolisiye

Falyalı Suikastında Tanıklar Dinlendi

Çatalköy’de suikast sonucu öldürülen Halil Falyalı ve Şoförü Murat Demirtaş cinayetiyle ilgili bugün dördüncü duruşma Girne Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Çatalköy’de suikast sonucu öldürülen Halil Falyalı ve Şoförü Murat Demirtaş cinayetiyle ilgili bugün dördüncü duruşma Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada olay yerine ilk giden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Özcan Hüdaverdi ile Olay Yeri İnceleme Memuru Burak Ekinci tanık olarak dinlendi.

Duruşmada Dr. Hüdaverdi’ye olay yeri fotoğrafları gösterilirken, cinayetlerde kullanılan 2 kalaşnikof silah ile bir 9 mm’lik tabanca da emare olarak mahkemeye getirildi.

“OLAY YERİNE GİTTİKLERİNDE FALYALI’NIN NABZI YOKTU”

Dr. Hüdaverdi, silahlı çatışma ihbarının geldiği anda ambulansla birlikte Dr. Akçiçek Hastanesi’nden olay yerine 8-9 dakikada gittiğini belirtti.

Olay yerine geldiklerinde büyük bir karmaşa ve kalabalıkla karşılaştığını ifade eden Hüdaverdi, Halil Falyalı’yı aracı ile kaldırım arasında yerde yatarken gördüğünü ve hemen sedyeye aldıklarını belirtti.

Nabız ve solunum alamadıkları Falyalı’yı entübe edip kalp masajı yaptıklarını ve ilk olarak Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne gittiklerini, ailenin istediği üzerine de Yakındoğu Hastenesi’ne götürdüklerini belirtti.

Savunma avukatlarının, Falyalı’ya ilk müdahaleyi yaparken üstünün çıplak olup olmadığını sorması üzerine, Dr. Hüdaverdi, üzerindeki tişörtün karnı açıkta bırakacak şekilde yukarıda olduğunu ifade etti.

CD ÇALIŞMADI DURUŞMA ERTELENDİ…

Dr. Hüdaverdi’nin ardından Olay Yeri İnceleme Memuru Burak Ekinci, yaptıkları çalışmaları detaylıca anlattı.

İnceleme fotoğraflarının içinde olduğu CD çalışmadığı için mahkemeye sunulamadı. Duruşma, 27 Ekim Cuma saat 11:30’a ertelendi.

Bilindiği gibi Falyalı ve şoförü, 8 Şubat 2022’de akşam 18:30 sıralarında, Falyalı’nın Çatalköy’deki evinin sokağında pusuya düşürülerek öldürülmüştü.

Silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri iddia edilen Ömer Tunç, Musa Çiçek ve Veysel Sare’nin yargılanması 5 Ekim 2023’te başlamıştı.

İlk duruşmada tanık kürsüsüne suikastın gerçekleştiği bölgede bulunan ilk tanık Faik Enderoğlu; ikinci ve üçüncü duruşmalarda ise Olay Yeri İnceleme Uzmanı Süleyman Özdemir dinlenmiş, emareler mahkemeye sunulmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu